NOVI NASLOVI

Skandi serije koje vrijedi pogledati u 2023.

01.01.2023 u 07:34

Bionic
Reading

Pickbox NOW pripremio je popis skandi preporuka koje, ako još niste, doista vrijedi pogledati u ovoj godini

Skandinavske serije obožavaju svi ljubitelje mračne estetike i još mračnijih zapleta! Ako želite obogatiti svoju listu hvaljenim naslovima, Pickbox NOW donosi opsežan izbor skandinavske produkcije. Odnedavno je na domaćem streaming servisu dostupna Viaplay Select ponuda odnosno originalni sadržaj skandinavskog streaming servisa Viaplay.

Sanjarka: Priča o Karen Blixen (The Dreamer - Becoming Karen Blixen)

Serija Sanjarka: Priča o Karen Blixen inspirirana je životom poznate danske spisateljice Karen Blixen. Radnja se zbiva tijekom 1930-ih i započinje Blixenim (Connie Nielsen) povratkom u rodnu Dansku nakon dugog izbivanja u Keniji. Povratak obitelji suočit će je s brojnim ograničenjima zbog kojih se želi financijski osamostaliti, a jedini izlaz je pisana riječ.

Nadam se da si sretno stigla kući (Where Were You?)

Lousie (Filippa Navarana) odlazi sa zabave i ostavlja svoju najbolju prijateljicu Monicu (Maja Ida Thiele). Idući se dan mora suočiti s jezivim scenarijem: Monica priznaje da je izgubila svijest na zabavi i zna da je postala žrtva silovanja, ali ne zna tko je počinitelj. Lousie odlučuje pronaći Monicinog silovatelja kako bi ga privela policiji. Nikad nije očekivala da će dokazi ukazati na njezinu simpatiju.

Izlaz (Exit)

Nagrađivana norveška serija Izlaz iz 2019. godine inspirirana je stvarnim pojedincima i događajima. Riječ je o četiri imućna prijatelja iz Osla koji ne pronalaze sreću u poslu i obitelj pa pribjegavaju lažima,, nasilju, drogama i kaotičnoj svakodnevici. Njihove obitelji ne znaju, pak, ništa o mračnim tajnama, i ostaje samo jedno pitanje – hoće li na vrijeme napustiti takav način života ili će ih sustići posljedice?

Oslobođen (Acquitted)

Aksel Borgen (Nicolai Cleve Broch) ostao je „obilježen“ nakon sumnje da je ubio djevojku Karine Hansteen. Podlegne pritisku lokalnih stanovnika i njihovih predrasuda pa odluči otići u Aziju. Prošlo je 20 godina i Aksel je oženjen, ima sina i vodi uspješan biznis. Jednog dana kontaktira ga osoba iz rodnog mjesta i moli da se vrati kako bi spasio mjesnu tvrtku. Aksel skače na avion za Lifjord – tamo će ga sustići otvaranje starih rana i isti ljudi koje je ostavio iza sebe prije 20 godina.

Roslund i Hellström: Pretinac 21 (Roslund & Hellström: Box 21)

U seriji Roslund i Hellström: Pretinac 21 priča je o sudbinama koje se nađu na istom križanju. Rumunjka Lidia (Ioana Ilinca Neacsu) odlazi u Švedsku namamljena lažnim obećanjima i zapadne u lanac prostitucije. Odbija prihvatiti situaciju i počinje se suprostavljati nasilnicima. Istovremeno, policajac Ewert Grens (Leonard Terfelt) traži kriminalca Jochuma Langa (Joakim Sällquist).