omiljeno tv lice

Tomislav Jelinčić se prisjetio svog djetinjstva i otkrio kako su ga zvali

27.02.2023 u 12:33

Bionic
Reading

RTL-ov voditelj i urednik i njegova supruga Ivana, gimnazijska profesorica geografije, imaju tri sina - Jonu, Vida i Tina te kći Bugu, a sada je otkrio kako je izgledalo vrijeme kad je on bio mali

Tomislav Jelinčić odrastao je u Zagrebu u Gajnicama. Rodio se u Gornjoj Kustošiji pa je nakon toga živio u Gajnicama te na Peščenici. Kaže da mu je djetinjstvo bilo jako lijepo.

'Neki dan sam pitao svoje dečke mogu li zamisliti život bez mobitela. Oni to ne mogu razumjeti. Držali smo se dogovora, nismo imali glave dolje, gledali smo ispred sebe, igrali razne sportove i žao mi je što naša djeca nemaju takvo djetinjstvo. Da nisu stalno uz elektroničku napravu...', rekao je u emisiji RTL Kockice 'Kad smo bili mali'.

  • +3
Tomislav Jelinčić Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

Otkrio je i kako se sa svojim društvom voljeli igrati igru lopova i pandura. 'Okupio bi se cijeli kvart, nas dvadesetak i tako bi se igrali. Volio sam šah, volio sam kartati belu', rekao je. Otkrio je da je kao mali bio sramežljiv, te da su ga najčešće zvali 'mali Švabo' budući da je imao bijelu kosu pa su 'mnogi mislili da je bio turist'. Budući da mu je pokojni otac rodom s Brača, ondje je provodio ljetne praznike - u polju, maslinama, u moru...

U djetinjstvu se bavio košarkom, u pubertetu je počeo svirati gitaru. Uz to je snimao filmove, a kod njega je to bila sinergija sporta i umjetnosti. Rekao je da tako danas potiče i svoju djecu. Ranije je izjavio da je njegovim roditeljima bio problem kad će on doći doma, budući da je u djetinjstvu vječito bio vani, da je 'njihovo bilo kako ga vratiti doma, a da je danas problem kako djecu natjerati van da se igraju'.