knjiga poezije

Tomislav Jelinčić uz brata i sestre predstavio zbirku pjesama pokojnog oca, a kao podrška mu stigla i kolegica Ana Brdarić Boljat

14.11.2022 u 09:57

Bionic
Reading

Ljetos je u Postirama na Braču RTL-ov urednik i voditelj s ponosom vodio promociju knjige 'Post i rima' pjesnika Ive Jelinčića Mučita, a sad je došlo vrijeme i za zagrebačku promociju. Omiljeno televizijsko lice sa svojim sestrama i bratom dvije je godine vrijedno skupljao radove njihova oca za zbirku s više od 200 pjesmama na 370 stranica

Tomislav Jelinčić moderirao je promociju zbirke pjesama njegova pokojnog oca, pjesnika Ive Jelinčića Mučita u prepunoj Čitaonici i Galeriji Vladimira Nazora u Zagrebu.

Osim njega, stihove su čitali i urednica zbirke, književnica i fonetičarka Dunja Lakuš, recenzent i sveučilišni profesor Kristian Novak te grafički urednik i dizajner Ivan Šurina, ali i njegovi brat i sestre: Frane Jelinčić, Rajka Vešligaj i Rašeljka Budić. Tijekom promocije prikazan je i kratki humoristični igrani film snimljen po Jelinčićevoj priči 'Ivo pokojnog Nikole' u kojem autor glumi i glavnog lika.

'Možda ćemo napraviti i prošireno izdanje jer se svaki dan javljaju ljudi s novom pošiljkom tatinih pjesama', najavio je Tomislav Jelinčić ranije za Story. Kako je priznao, svoje pjesme, pokraj tatine zbirke, 'sram ga je i izvaditi iz ladice, a kamoli nekome pokazati'.

  • +4
Tomislav Jelinčić Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX