NIJE NEMOGUĆA MISIJA

Tom Cruise će u partnerstvu s Elonom Muskom snimati akcijski film u svemiru?

  • Autor: V.I.
  • Zadnja izmjena 06.05.2020 00:08
  • Objavljeno 06.05.2020 u 00:08
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Holivudska zvijezda Tom Cruise, prema pisanju časopisa Deadline, sklopio je partnerstvo s tvrtkom SpaceX i njezinim osnivačem Elonom Muskom te NASA-om kako bi radili na razvoju prvog filma snimljenog u svemiru

Iako za film kažu da će biti akcijska avantura, časopis napominje kako se ne radi o još jednom nastavku franšize 'Nemoguća misija'.

Slavni 57-godišnji glumac poznat je po pomicanju granica s akrobacijama u svojim akcijskim filmovima, a mnoge od njih snima sam bez dvojnika. Snimanje filma 'Faloout', šestog nastavka 'Nemoguće misije', moralo je 2018. godine biti pauzirano, jer je Cruise skačućis krova na krov slomio gležanj.

Osnivač i izvršni direktor tvrtke SpaceX, 48-godišnji Elon Musk, planira poslati svoju prvu svemirsku misiju s posadom 27. svibnja. Nakon što je NASA 2011. godine završila svoj svemirski progeam, ovo će biti prvi let astronauta na Međunarodnu svemirsku stanicu.

SpaceX je prva tvrtka koja je razvila novu svemirsku letjelicu za misije s posadom još od 1981. godine. Tvrtka je prvotno osnovana 2002. godine, a Muskov cilj tada je bio kolonizacija Marsa. U međuvremenu je Musk osnovao i druge tvrtke poput Tesle, vodećeg svjetskog proizvođača električnih automobila.