'DAN BROWN: IZGUBLJENI SIMBOL'

Tko je zgodni nasljednik Toma Hanksa iz popularne serije koja je oduševila ljubitelje kriminalističkih romana

02.02.2022 u 09:34

Bionic
Reading

Dan Brown, autor bestselera Da Vincijev kod, jednog od najprodavanijih romana svih vremena, vratio se na male ekrane s novom uzbudljivom serijom 'Izgubljeni simbol'. Serija prati pustolovine mladog Roberta Langdona, simbologa s Harvarda koji mora riješiti naizgled nemoguće misterije, spasiti svog otetog mentora i spriječiti jezivu globalnu urotu

Australsko američki glumac Ashley Zukerman u televizijskoj adaptaciji naslijedio je popularnog Toma Hanksa, što nije jednostavan zadatak, no šarmantni se glumac odlično snašao u glavnoj ulozi.

„Jako su mi se svidjeli filmovi, Tom Hanks jedan je od najboljih glumaca svih vremena. Trebalo je možda biti obeshrabrujuće, no osjetio sam da ovome mogu pristupiti iz svog iskustva“, ispričao je glumac za Newsweek te je priznao da prije samog castinga za ulogu nije pročitao knjige.

Rođen u Santa Monici u Kaliforniji, Zukerman se kao mlad preselio u Australiju i nastavio studirati glumu na Victorian College of the Arts. Glumio je Joea Pitta u predstavi Angels in America Tonyja Kushnera, koja je osvojila Helpmann nagradu za najbolju predstavu 2014. godine. Prije toga, Zukerman se pojavio u hvaljenim produkcijama As You Like It, The History Boys, This Is Our Youth i BC, za koju je dobio Green Room nagradu za najboljeg sporednog glumca 2009. godine.

Ovaj 38-godišnji glumac probio se zahvaljujući ulozi u australskoj seriji Rush, a njegova izvedba donijela mu je i nominaciju za nagradu Logie u kategoriji "Najbolji novi talent". Zukermana smo mogli pratiti u Emmyjem nagrađenoj HBO seriji Succession te u australskoj triler seriji The Code, za koju je osvojio nagradu za najboljeg glumca na Australian Academy of Cinema & Television Awards, Mlađe generacije sigurno su ga prepoznale po ulozi u horor trilogiji Fear Street temeljenoj na romanima R. L. Stinea. Glumac trenutno vrijeme provodi na relaciji Los Angeles - Australija. U intervjuu za strani časopis Emmy, Zukerman je otkrio da bi se u budućnosti htio okušati kao redatelj i producent jer za njega najveće zadovoljstvo predstavlja biti dio kreativnog procesa.

Uz Zukermana, u seriji se pojavljuju talentirani komičar i dobitnik Emmy nagrada, Eddie Izzard (Ocean’s Thirteen), Valorie Curry (Veronica Mars), Beau Knapp (Southpaw), Sumalee Montano (How to Get Away with Murder), Rick Gonzalez (Arrow) i mnogi drugi.

Dan Brown jedan je od najpopularnijih svjetskih autora i u Hrvatskoj. Njegovi bestseleri u izdanju V.B.Z.-a, Da Vincijev kod, Izgubljeni simbol, Anđeli i demoni, Inferno, Postanak, Velika obmana i Digitalna tvrđava redovito su na top listi najprodavanijih knjiga u posljednjih 20 godina, a njegova prva glazbena slikovnica Divlja simfonija koju je promovirao u Zagrebu 2020. godine, bila je i najprodavanija dječja knjiga te godine u Hrvatskoj.

Seriju pratite od 19. siječnja, svake srijede u 22 sata na FOX-u.