HOĆE LI JOJ SE SVE OBITI O GLAVU?

Tko je lagao, a tko govorio istinu: Otac Meghan Markle svjedočit će protiv kćeri i na sudu

15.01.2020 u 12:38

Bionic
Reading

Thomas Markle spreman je svjedočiti protiv vlastite kćeri u neobičnoj sudskoj parnici, koju je vojvotkinja od Sussexa pokrenula protiv medija. Ključni svjedok cijele parnice trebao bi biti upravo njezin otuđeni otac, koji bi na sudu trebao pokazati i neke nove privatne poruke koje je, uoči njezina vjenčanja, izmijenio s Meghan

Na Visokom sudu u Londonu jučer su pokazane još neviđene poruke koje su, uoči kraljevskog vjenčanja, izmijenili Meghan Markle i njezin otac Thomas Markle, a koje otkrivaju što je dovelo do toga se otac i kći udalje jedno od drugoga i zahlade u potpunosti svoje odnose.

75-godišnji Thomas Markle trebao bi biti glavni svjedok obrane u sudskoj parnici koju je Meghan Markle pokrenula protiv medija. Sudski spisi otkrivaju kako je Thomas Markle svojoj kćeri poslao poruku u kojoj je napisao kako ne može doći na vjenčanje, budući da je hospitaliziran te ide na hitnu operaciju srca, te su mu zbog svega liječnici rekli da ne smije letjeti avionom, na istu mu je stigao odgovor, za koji se smatra da ga je napisao princ Harry.

Ta poruka nije bila nimalo lijepa, dapače, u poruci nije pokazana niti najmanja briga za njegovo zdravlje, već se samo spominje kako je tim svojim potezom, kao da je namjerno završio na operaciji, nanio štetu svojoj kćeri i duboko je povrijedio.

Na tu istu poruku odgovorio je Thomas Markle i napisao: 'Ovo nisam napravio kako bi povrijedio tebe Meghan ili bilo koga drugoga... Žao mi je što ti moj srčani udar donio takve neugodnosti.'

  • +9
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / Mega Agency / Profimedia

Meghan Markle podignula je tužbu protiv Mail on Sunday još krajem prošle godine, nakon što je isti objavio dijelove njezina privatnog pisma kojeg je u kolovozu 2018. napisala svom ocu. 38-godišnja Meghan optužila je medije da su time zadirali u njezinu privatnost, ali i da su povrijedili njezina osobna prava na zaštitu podataka kao i autorska prava objavivši dijelove pisma.

U svoju obranu, urednici Mail on Sunday rekli su kako su sve objavili jer je postojao 'velik, ali i legitiman javni interes', budući da se radi o kraljevskoj obitelji, iako je u konačnici riječ o privatnim, obiteljskim odnosima. Uz to, u obranu su rekli kako im je Thomas Markle ustupio to pismo samo kako bi svijetu pokazao da ga nije lijepo zamolila, kako su njezini prijatelji pokušali cijelu situaciju prikazati, a rukom pisano pismo čuvao je mjesecima te ga je u javnost dao tek nakon njezinih lažnih tvrdnji da je pokušala sve da pokuša popraviti njihov odnos.

Na kraju, odlučio je medijima dati tek dijelove pisma, nakon što je ona nagovorila svoje prijatelje da prvi progovore o pismu za američki magazin People, kao i da je njezina najbolja prijateljica, Jessica Mulroney, jednom čak intervenirala i povukla sve veze kako bi se jedan članak o Meghan uljepšao njoj u korist.

Thomas Markle tvrdi kako je pokušao nekoliko puta stupiti u kontakt sa svojom kćerkom preko telefona i poruka na mobitelu, no od nje nije dobio nikakav odgovor. Od pisma kojeg je primio u kolovozu 2018. godine, Thomas Markle više nije čuo svoju kćer, nije upoznao svog zeta, princa Harryja, kao ni osmomjesečnog unuka Archieja.

Urednici Mail on Sunday odlučili su ne predati se u ovoj borbi, pa će od suda tražiti da se Meghan prisili da preda sve svoje poruke i komunikacije s prijateljima, u kojima ih je tražila da dostave informacije pozitivne po nju određenim medijima, kao i da se korigiraju pojedine objavljene stvari.