OVO NITKO NIJE OČEKIVAO

Dok je javnost čekala odluku o sudbini princa Harryja i Meghan Markle dogodilo se nešto neuobičajeno i nesvakidašnje

13.01.2020 u 17:54

Bionic
Reading

Tema kriznog sastanka koji se od 14 sati održava u Sandringhamu još je uvijek broj jedan u svjetskim tabloidima. Svi se nestrpljenjem očekuju zaključke dugotrajnog kriznog sastanka na kojem sudjeluju najbitniji članovi britanske kraljevske obitelji. Mediji iz cijele Britanije okupljeni su na imanju te su svjedočili nevjerojatnom prizoru

Prije otprilike sat vremena, na kraljičinu posjedu u Sandringhamu pojavio se za sada još nepoznati čovjek koji je na razglas vikao uvrede okupljenim novinarima, nazivao ih pogrdnim imenima te im naredio da se maknu s kraljičine trave.

Cijeli incident i viku čovjeka koji teatralno stoji na parkiranom automobilu snimio je novinar ITV-a i objavio na društvenim mrežama.

Za to vrijeme, u odajama kraljice Elizabete II. trajao je krizni sastanak koji bi danas trebao rezultirati odlukom o sudbini princa Harryja i Meghan Markle, koji su iznenada prije nekoliko dana objavili da prestaju obnašati kraljevske dužnosti. Sastanak je počeo u 14 sati, a na njemu je vrlo vjerojatno preko videopoziva, sudjelovala i Meghan Markle, koja je trenutno sa sinom Archiejem u Vancouveru.

Novinari okupljeni na imanju javili su putem online kanala da je sastanak završen te da su princ Charles, princ William i princ Harry viđeni kako napuštaju imanje. Iz dvorca su izašli odvojeno, ne razgovaravši te se svaki u svom automobilu uputilil u nepoznatom smjeru.

Što se događalo iza zatvorenih vrata i kakve su zaključke donijeli, palača još nije obznanila nestrpljivoj javnosti i medijima.

Zanimljivo je kako su u javnost procurili i novi detalji kako je sama Meghan rekla princu Harryju da ona mora napustiti kraljevsku obitelj.

  • +5
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nedugo nakon početka sastanka suprug kraljice Elizabete, princ Philip bijesan je napustio imanje, aludirajući da nije zadovoljan cijelom situacijom koju im je pod stare dane priredio unuk Harry.

Dok se čekala odluka, oglasio se predsjednik ragbi lige Ralph Rimmer, koji bi se prema protokolu u četvrtak trebao sastati s princom Harryjem u Buckinghamskoj palači oko dogovora za narednu sezonu i planove. Princ Harry je naime domaćin spomenute lige s kojim surađuju već dugi niz godina.

‘Nadam se da će se naša suradnja nastaviti. Koliko mi je za sada poznato, protokol ostaje isti. Nitko iz kraljevstva nije nam se obratio oko promjena, ali prateći razvoj događaja možda dođe do nekih izmjena. Svi smo bili jako zadovoljni princom Harryjem’, rekao je Rimmer.

Teme o kojima se raspravljalo na sastanku u Sandringhamu pročitajte OVDJE.