sprema veliki projekt

Tea Blažević: 'S obzirom na nestabilne prilike, u posljednje vrijeme me ne pozdravljaju s 'bok' već 'do kada', misleći na dokad će padati kiša'

07.06.2021 u 20:10

Bionic
Reading

Jedna od naših najpopularnijih meteorologinja trenutno radi na posve novoj koncepciji vremenske prognoze, nešto što gledatelji nisu imali prilike vidjeti na malim ekranima, a najavila je i da će upoznati i neke nove prezentere. Pričala je o tome kako se rješava stresa, svom najgorem gafu pred televizijskim kamerama i prognozi za ovo ljeto

'Kroz dva-tri tjedna startat ćemo s novim sustavom za vremensku prognozu kojim ćemo, prije svega, nagraditi naše vjerne gledatelje koji će imati priliku uživati u svjetskom načinu prezentacije vremena. Već godinu dana radim na ovom projektu u suradnji s norveškim kolegama, i htjela sam napraviti nešto posve drukčije, kako bih još više popularizirala meteorologiju u Hrvatskoj', otkrila je Tea Blažević za Slobodnu Dalmaciju.

Koristit će, kaže, puno videa s terena u vremenskim izvještajima, a priključit će joj se i neka nova lica u prezentaciji vremena. Meteorologinja ističe kako je 'veliki radoholičar, strastvena u poslu i jako predana onome što radi'. 'Radim od 0 do 24, tako da sam neprestano u poslu, i volim raditi s podjednako ili više ambicioznim ljudima. Ne volim vidjeti kako netko ne daje sve od sebe, teško mi je surađivati s takvim kolegama', naglašava.

Ispričala je koji je najgori gaf koji joj se dogodio pred kamerama. 'Jednom prilikom sam se malo previše 'opustila' u izražavanju tijekom snimanja prognoze, i ta snimka je zabunom završila u programu, što i danas pamtim kao neugodnu situaciju, jer sam mogla i bez toga'. Kad je ljudi zaustave na ulici uglavnom, kaže, imaju potrebu s njom komentirati vrijeme. 'S obzirom na nestabilne prilike, u posljednje vrijeme me ne pozdravljaju s 'bok' već 'do kada', misleći na dokad će padati kiša. Volim komunicirati s ljudima i nije mi teško odgovarati na njihova pitanja, kako uživo, tako i na društvenim mrežama gdje sam jako aktivna, osobito na Twitteru i Instagramu', napomenula je.

Sebe stalno voli testirati novim izazovima i to je, kazala je ponekad iscrpi. 'Nataloži se stres, ali zadovoljstvo nakon savladanog izazova je mnogo snažnije od bilo kakvog stresa. Stresa se nastojim rješavati eteričnim uljima, uzgajajući sobno bilje, kuhajući', priznala je. Progovorila je i o tome kakva nas nas vrijeme čeka ovog ljeta.

'Prema sezonskoj prognozi Europskog centra za srednjoročnu prognozu vremena, svi ljetni mjeseci pokazuju pozitivno temperaturno odstupanje u odnosu na višegodišnji prosjek, što bi značilo da nas čeka vruće ljeto, i sušnije, kako se čini. Lipanj, srpanj i kolovoz pokazuju negativno odstupanje mjesečne količine oborine od prosjeka. I privatni američki meteorološki servis Accuweather prognozira vruće i sušnije ljeto za naš dio Europe. Ipak, radi se o dugoročnoj prognozi koju treba uzeti s dozom opreza', smatra Tea.