BILA JE PODSTANAR

Svoj prvi i jedini dom Marilyn Monroe kupila je svega nekoliko mjeseci prije smrti

12.08.2022 u 14:51

Bionic
Reading

Iako je za života bila velika zvijezda, većinu vremena živjela je u kućama koje su kupili njezini bivši muževi, no prije smrti ipak je uspjela ostvariti svoj san kupovinom prve nekretnine

Ovog se kolovoza obilježila 60. godišnjica tragične smrti i preranog odlaska neponovljive Marilyn Monroe, koja je preminula u 36. godini života, ostavivši iza sebe nikada otkriven misterij oko njezine smrti, ali i mnogih detalja života. A iako je u doba svoje slave, u kojoj je tek kratko mogla uživati, živjela luksuznim životom, njezino djetinjstvo obilježilo je siromaštvo i mnoge druge tragedije.

No, ovoga puta to nije tema ove priče, već njezina imovina. Unatoč svoj stečenoj slavi, svoju prvu i jedinu nekretninu, kuću u Brentwoodu, kupila je svega nekoliko mjeseci prije smrti. Sve do tada živjela je u podstanarskim stanovima ili kućama koje su kupili njezini bivši muževi.

Kuću u Brentwoodu, izgrađenu 1929. godine u mediteranskom stilu, Marilyn Monroe kupila je za 75 tisuća dolara, dok se danas, upravo zahvaljujući činjenice da je u njemu živjela najpoznatija plavuša na svijetu, ista prodaje za 6,9 milijuna dolara, a novi vlasnik na raspolagnaju će imati četiri spavaće sobe, bazen i još mnogo toga.

  • +14
Marilyn Monroe Izvor: Profimedia / Autor: Eve Arnold/Magnum Photos, Supplied by PacificCoastNews.com / Pacific coast news / Profimedia

Prije negoli ju je kupila, Monroe je živjela na mnogim adresama u Los Angelesu i New Yorku. Tako je sa 16 godina živjela s prvim suprugom Jamesom Doughertyjem u Sherman Oaksu, u Los Angelesu, a nakon razvoda kratko je vrijeme živjela sama prije negoli se udala za slavnog igrača bejzbola Joea DiMaggija, s kojim je uselila u njegovu vilu u Runyon Canyonu. 

Nažalost, i taj je brak potrajao tek devet mjeseci, i to zbog sukoba koje su imali zbog DiMaggijeve potrebe da ju kontrolira, a nešto kasnije udala se za spisatelja Arthura Millera. S njim je u braku provela pet godina, živeći na dvije adrese - u njegovoj kući u Connecticutu te u penthouseu na Manhattanu.