'rim tim tagi dim'

Rezultate je dočekao sa suzama u očima: Baby Lasagna putuje do Švedske!

25.02.2024 u 19:41

Bionic
Reading

U Malmö Areni Hrvatsku će predstavljati Baby Lasagna, glazbenik koji je kao rezerva upao na Doru te osvojio domaće i strane slušatelje

Favorit Dore bio je Marko Purišić umjetničkog imena Baby Lasagna, a njegova pjesma 'Rim Tim Tagi Dim' orit će se i Švedskom za manje od tri mjeseca! Kako zasada stoje stvari, kotiramo bolje no ikada, a na mladom je Istraninu da čitavoj Europi predstavi svoj rodni kraj pričom o kojoj pjeva u pjesmi zagonetnog, ali 'catchy' naziva!

Kao glavnog favorita večeri svi su isticali Baby Lasagnu, umjetnika koji je na Doru došao 'iz sjene', iako je već godinama na glazbenoj sceni. Nakon što je za pjesmu 'Rim Tim Tagi Dim' objavio spot, Hrvatska je naglo skočila na eurovizijskoj kladionici na treće mjesto, a davši mu 247 bodova gledatelji su odlučili kako će baš Baby Lasagna otputovati u Švedsku.

Natalie Balmix – DIJAMANTI

Glazbenica Natalie Balmix na kraju prošlog nastupa doživjela je nezgodu s ponovnim puštanjem matrice, no to je nije omelo u njezinom večerašnjem nastupu.

Otvorila je finale pjesmom 'Dijamanti' koju potpisuje Darko Dimitrov, poznati makedonski tekstopisac, producent, aranžer i izdavač poznat po suradnjama sa srpskom grupom Hurricane koja je predstavljala Srbiju na Eurosongu s pjesmom 'Loco, loco'.

Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin – VODU PITI TRIZAN BITI

Iako ovo, kako kažu, nisu očekivali, Robert Ferlin i Mario Battifiaca plasirali su se u finale!

Battifiaci je ovo treći nastup na Dori. Prvi je put na Dori bio 1995. s pjesmom 'Još vavek', a drugi 2008. s pjesmom 'Ma gdje si bila'.

Lana Mandarić – MORE

Nešto samouvjereniji nastup nego u polufinalu, Lana je kao treća nastupila u finalu. Hoće li biti treća - sreća? Vidjet ćemo...

Inače, Lanina mama je glazbenica Zorana Mandarić (nekad Šiljeg) koja je žarila i palila devedesetih. I sama je prije više od dvadeset godina sudjelovala na Dori i to dva puta 1999. i 2000. godine (kada Lana još nije bila ni rođena). Nakon što se povukla s glazbene scene radi za izvođače poput Jacquesa.

'Jako se radujem nastupu na ovogodišnjoj Dori na kojoj ću se prvi puta široj publici predstaviti samostalnim autorskim singlom pod nazivom MORE. Nakon uspješnog sudjelovanja u glazbenom showu SUPERSTAR, ponovno se nadam pozitivnim reakcijama i podršci koja bi mi puno značila na početku moje glazbene karijere', rekla je prije prvog nastupa Lana.

Boris Štok – CAN WE TALK

Tehnički problem na nekoliko je trenutaka odgodio početak nastupa Borisa Štoka pa je umjesto njega na pozornicu izašao Duško Ćurlić. Sve je uistinu riješeno za nekoliko trenutaka pa je Boris u šljokastom prsluku stao na pozornicu te zapjevao svoju ovogodišnju uzdanicu.

Riječki glazbenik Boris Štok prošle godine se predstavio pjesmom 'Grijeh', a ove godine izveo je pjesmu na engleskom jeziku 'Can We Talk' koja ga je osvojila, iako nema običaj pjevati na stranom jeziku.

Stefany – SRETNIH DANA DAT’ ĆE BOG

Mladu Stefany u četvrtak je pohvalio i Jacques Houdek, a na njezinom stajlingu radio je Marko Grubnić. Uz Stefany, pjesmu potpisuju i Branimir Mihaljević te Nenad Ninčević

'Ovo je ostvarenje mojih snova', rekla je ranije Stefany koja je istaknula kako bi joj bila čast predstavljati Hrvatsku na Euroviziji.

Pavel – DO MJESECA

Prvi nastup na Dori i već su u finalu!

Odabir pjesme koja je mnoge prisjetila na zvukove švedskog benda ABBA pametan je potez ukoliko uzmemo u obzir da se u zemlji domaćinu ovogodišnje Eurovizije obilježava obljetnica pobjede kultnog švedskog benda s pjesmom 'Waterloo'.

Glazbu i tekst potpisuje Aljoša Šerić, dok su aranžman napravili Aljoša Šerić i Jere Šešelja.

Nakon prolaska u finale Tonka je priznala da je vrištala, ali i da joj je pozornica Dore bila vrlo ugodna.

Saša Lozar – NE PLAČEM ZBOG NJE

Nastup Saše Lozara vjerojatno je i najkomentiraniji nastup ovogodišnjih Dora, a njegov falš pretvoren je i u ringtone.

Iako je njegov nastup u petak obilježio taj nesretni falš, Lozar je na pozornicu stao uzdignute glave, ali i u drugom outfitu. Oversized odijelo zamijenio je kožnim hlačama i crnom majicom od luksuznog baršuna. Ove se nedjelje Lozar posebno potrudio da 'izgladi' dojam od polufinala te je glas uspio 'iskontrolirati' približivši se Grašinim visinama.

Nakon njegovog nastupa moglo se čuti glasno 'bravo!' kao ohrabrenje nakon situacije ismijavanja na društvenim mrežama u kojoj se našao nakon polufinalnog nastupa.

Lara Demarin – NE VJERUJEM TI

U zavodljivoj kombinaciji s korzetom i hlačama s prorezima, debitantica na Dori završila je u finalu te ostvarila svoje snove.

Tekst i glazbu za pjesmu 'Ne vjerujem ti' potpisuje upravo Lara sa suradnicima, a ranije je priznala kako joj tremu stvaraju kolege s kojima se nalazi u ovom natjecanju, no zadovoljna je s onim što je zasad pokazala u ovom glazbenom natjecanju koje će najbolju pjesmu poslati na Euroviziju.

Let 3 – BABA ROGA

Snimka ovog nastupa završila je na vrhu trending ljestvice, a publiku su Riječani iznenadili i gostom iznenađenja na pozornici – Severinom!

Popularna Splićanka i večeras je zaplesala držeći ružičasti čekić, a 'letriovci' su opet zapalili pozornicu obučeni u osebujne žute kostime s potpisom Zigmana.

'Bio je to poziv koji se ne odbija. Nitko od moje ekipe nije znao da idem na Doru... Nisam ni ja', otkrila je Seve nakon nastupa.

Alen Đuras – A TAMBURITZA LULLABY

Markantnog Alena Đurasa upoznali smo u drugoj sezoni showa 'The Voice', gdje je osvojio 3. mjesto u finalu, a onda se njegova karijera razvila u mentorstvo u emisiji 'Zvijezde pjevaju', postao je jedan od stalnih izvođača 'A-strane' te je čest pjevač na raznim festivalima.

Mnogi na društvenim mrežama sada komentiraju i Đurasov ples, a on je i večeras 'odradio' svoju koreografiju uz uspavanku.

Za pjesmu je odgovoran njegov suradnik i dragi prijatelj Siniša Reljić – Simba, koji surađuje sa švedskim autorsko-produkcijskim kolektivom Saunacat, koji stoje iza pjesme 'A Tamburitza Lullaby'. Uspavanka uz zvuke tamburice ponovno je nagrađena glasnim pljeskom, a hoće li nas možda baš ova pjesma predstavljati u Švedskoj?

eugen – TIŠINE

Emotivan umjetnik nakon prošlog je nastupa pustio suzu ispred Zlate Muck Sušec, a vjerujemo da je jednako zadovoljan i ovim nastupom.

Pjesmu je posvetio osobi koja više nije s nama, a emociju je uspješno prenio i večeras. Iako su korisnici društvenih mreža komentirali kako je eugenov nastup također bio pun falševa, ove nedjelje sve je zvučalo puno bolje.

'Željeli smo staviti neki etno element jer, u slučaju da prođemo, želimo se predstaviti s hrvatskom pjesmom, s hrvatskim tekstom, s nekim hrvatskim motivom, nekim našim podnebljem', objasnio je Eugen koji naglašava kako Hrvati moraju biti autentični.

Vatra – SLATKE SUZE, GORKA LJUBAV

Pjesma zaraznog refrena prva je pjesma koju je grupa Vatra donijela na pozornicu Dore. Večeras se natječu protiv grupe Pavel s kojima su inače kumovi, a vidjet ćemo tko će večeras bolje proći…

'Ovo je bila sekunda. Kaj je gotovo?', komentirao je Dečak nakon prvog nastupa.

'Super je pjesma, dobre su riječi, svaka čast Vatra i Dečak bravo, želim vam svu sreću i volio bi da prođete dalje', jedan je od komentara na spot nastao u suradnji s nagrađivanim redateljem Daliborom Matanićem koji potpisuje režiju video spota.

Damir Kedžo – VOLJENA ŽENO

Povratnik na Doru rekao je kako ne vidi problem s time da i svake godine dođe na ovo najveće glazbeno natjecanje, a i večeras je 'pokidao' na pozornici!

Pjesma 'Voljena ženo' je nastala u suradnji s Antom Pecotićem, cijenjenim autorom s kojim je surađivao i na pjesmi 'Divlji vjetre' s kojom je Hrvatsku trebao predstavljati na Euroviziji 2021. koja je otkazana zbog globalne pandemije.

Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim

Na Doru je 'uletio' kao rezerva umjesto Zsa Zse, a već nakon par dana postao je jedan od glavnih ovogodišnjih favorita koji nas je postavio na treće mjesto na europskim kladionicama.

'Bilo je podne, a već sam četiri puta bio na wcu', rekao je Baby Lasagna nakon nastupa u petak.

Uz istu koreografiju i kostimografiju, Baby Lasagna brani svoj status favorita i nada se skorom putovanju u Švedsku.

MARCELA – GASOLINE

Marcela Oroši bila je jedna od natjecateljica showa 'Hrvatska traži zvijezdu' 2011. godine, a poznata je i kao jedna od pjevačica benda Luminize koja je s Marinom Jurićem Ćivrom otpjevala pjesmu 'Zašto još volim te'.

Karijeru je nastavila izvan granica Lijepe naše, ali sada se vraća na domaću scenu. Mnogi tvrde da se Marcela 'fura' na Šveđanku Loreen, prošlogodišnju pobjednicu, no Marcela tvrdi kako joj te usporedbe itekako laskaju.

I večeras je žestoka Marcela zapalila pozornicu, a sada slijedi smiraj pred glasovanje...

Vinko – LYING EYES

Vinko Ćemeraš ljubavnom je baladom zaključio predstavljanje pjesama koje se natječu za pobjedničku titulu.

Ovogodišnju Doru zatvorio je pjesmom 'Lying Eyes' za koju je sam napisao tekst, glazbu i aranžman, a emotivna izvedba pokazuje kako je iskrena emocija uvijek ono što nam preostaje na kraju svih burnih trenutaka.

poznat je svim ljubiteljima showa 'The Voice' kao jedan od najzanimljivijih kandidata svih sezona, ali i kao pobjednik 2020. godine. Uz to, dobitnik je Porina za debitantski album 2021. godine pa ni ne čudi što je Vinko poželio predstavljati Hrvatsku u Švedskoj.

  • +162
Dora, finalna večer Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Renato Branđolica

Dok se zbrajaju glasovi, na pozornici nas zabavlja Let 3 s pjesmom 'Mama ŠČ'.

Pjesma je prošle godine završila na visokom 13. mjestu, a pjesma je pokrenula lavinu reakcija čitave Europe! Tekst pjesme svi znamo, a ŠČ se uvukao u domaću pop-kulturu te će sigurno ostati jedna od najpoznatijih i najprovokativnijih pjesama koje smo ikad poslali na eurovizijsko natjecanje!

'I moja mama ovo gleda', rekao je Duško Prlji i zakopčao mu kaput, a Prlja je zaključio kako su prošle godine lijepo predstavili Hrvatsku.

Četrnaest dana u Liverpoolu Prlja je komentirao: 'Vjeruj mi da je ovdje na HRT-u napornije. Šalim se. Bilo je naporno, ali bez napora nema ni plodova!'

'Ma samo hrabro srce i naprijed. Piči i budi ono što jesi', savjetovao je Prlja pobjedniku čije se proglašenje čeka.

Ovako je glasao Osijek: 10 bodova Let 3, 12 bodova Rim Tim Tagi Dim

Ovako je glasovala Ukrajina: 10 bodova Rim Tim Tagi Dim, 12 bodova Llying Eyes

Ovako je glasovala Rijeka: 10 bodova Let 3, 12 bodova Rim Tim Tagi Dim

Ovako je glasovao Island: 10 bodova Let 3, 12 bodova Rim Tim Tagi Dim

Ovako je glasovao Split: 10 bodova Lying Eyes, 12 bodova Rim Tim Tagi Dim

Ovako je glasovala Italija: 10 bodova Kedžo, 12 bodova Lying Eyes

Ovako je glasovala Njemačka: 10 bodova Ne vjerujem ti, 12 bodova Tišine

Ovako je glasovao Zagreb: 10 Lying Eyes, 12 bodova Rim Tim Tagi Dim

'Mi smo ovdje pod prisilom. Žuti pilići su nas opkolili. Uspjeli smo se izboriti protiv Babaroge', rekao je Mrle rekavši da je s njima večeras i kraljica pravde misleći na Severinu. Prlja je čestitao svim izvođačima rekavši kako je umjetnost uvijek lijepa i da služi da se svi dobro osjećamo.

'Vjerovao sam u pjesmu, a sad sam dobio dokaz da je dobra', rekao je Vinko priznavši da bi na svoj način volio otpjevati pjesmu 'Dijamanti' Natalie Balmix.

'Čudno je sve', rekao je Baby Lasagna otkrivši da mu je ovo valjda šesti put da pjeva. Također, priznao je da je sretan što je na vrhu ljestvice.

Stižu i rezultati glasovanja gledatelja...

Battifiaca i Ferlin: 9 bodova

Saša Lozar: 5 bodova

Stefany: 9 bodova

Lana Mandarić: 4 boda

Boris Štok: 13 bodova

Lara Demarin: 6 bodova

Vatra: 15 bodova

Natalie: 11 bodova

Eugen: 15 bodova

Alen Đuras: 27 bodova

Pavel: 15 bodova

Marcela: 20 bodova

Kedžo: 22 boda

Let 3: 24 boda

Vinko: 23 boda

Baby Lasagna: 247 bodova

Pobjednik Dore je: Baby Lasagna!

Let 3 je sletio na pozornicu i Baby Lasagni uručio statuu Ivice Propadala!

Vidno emotivan Marko je stigao na pozornicu sa suzama u očima zajedno sa svojim timom.

'Hvala svima što ste glasali', rekao je Baby Lasagna priznavši da nije razmišljao o pobjedi, već o potrebi da sve odradi kako je zamislio.

Publika u studiju i gledatelji pred malim ekranima još je jedanput uživala u pjesmi 'Rim Tim Tagi Dim', pjesmi koja se još od početka nametnula kao najveći favorit. A tko zna - možda dovede i Euroviziju u Hrvatsku!

Rim Tim Tagi Dim!