ALARMANTNO STANJE

Stvari su izmakle kontroli: Meghan Markle i princ Harry posljednjim su istupima ozbiljno zabrinuli kraljevsku obitelj

22.10.2019 u 10:41

Bionic
Reading

Nakon što su bez konzultacija s ostatkom obitelji snimili i pustili dokumentarac u kojem otkrivaju svoje unutarnje borbe, probleme i ispovijesti, Meghan Markle i princ Harry postali su glavna tema u palači. Svi su zabrinuti, a najviše prozvani princ William

Dokumentarni film 'Harry & Meghan: An African Journey' (Harry & Meghan: Afričko putovanje) danima nakon prikazivanja izaziva reakcije u Britaniji i svijetu. Neočekivani iskazi princa Harryja o mentalnom zdravlju, odnosu s bratom pa na koncu i napad na medije zabrinuli su kraljevsku obitelj.

Ovakvi potezi ne rade se na svoju ruku, već u dogovoru s ostatkom monarhije, ali vojvode od Sussexa na to su se ovoga puta oglušili. Kako pišu britanski tabloidi, iz pouzdanih izvora doznalo se da je princ William izrazio duboku zabrinutost za stanje svoga brata i šogorice Meghan Markle.

  • +7
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / Mega Agency / Profimedia

Vojvoda od Cambridgea kazao je kako se nada da su oboje dobro te zaključio su u vrlo labilnoj fazi života. Iako palača nije javno reagirala na dokumentarac, po hodnicima se priča da je kraljica također iznenađena ovim potezom, kao i princ Charles, piše BBC pozivajući se na dobro upućene izvore iz Buckinghamske palače.

Upućeni tvrde da je upravo budući kralj, princ Charles razvio najdublji odnos sa snahom Meghan Markle, te se zaista trudio olakšati joj period prilagodbe na novu sredinu. Zajedno dijele jednake interese za glazbu i umjetnost. Čak je i kraljica Elizabeta II. predlagala obiteljske sastanke kako bi se došlo do najboljeg rješenja za navodne probleme mlade obitelji.

'Znam da je princ od Walesa nekoliko puta pokušao stupiti u kontakt s Meghan. Pozivao ju je na neke od događaja na kojima bi se dobro uklopila. Kraljica je pokušala organizirati sastanak u Balmoralu, gdje se inače rješavaju obiteljske trzavice i problemi', tvrdi neimenovani izvor.

Starije članove kraljevstva najviše je zabrinuo princ Harry kada je progovarao o svojim tegobama i mentalnom zdravlju, ponovno se osvrćući na smrt voljene majke princeze Diane, koja je na njega ostavila nepopravljive posljedice. Istovremeno, mediji diljem Britanije ne osjećaju se krivima. Tvrde kako je upravo princ Harry taj koji je zaratio s njima.

'On jednostavno ne podnosi medije, mrzi nas. Kad je u našoj blizini uvijek će se namrštiti, okrenut će leđa kameri kako bi nam uskratio snimak, to je za njega očito prebolno', govori otvoreno BBC- jev novinar Jonny Dymond koji već godinama prati temu kraljevske obitelji.

Isti zaključuje kako Harry i Meghan šalju nejasnu poruku. Nije siguran jesu li odabrali dobar pravac i tvrdi da očito nisu bili spremni na sve što nosi titula kraljevskog izaslanika.

Primjerice stariji brat princ William koji se također na svoj način nosio s gubitkom majke, naglo odrastao i na leđima nosio ogromnu odgovornost, nikada nije izgubio poštovanje prema pripadnicima sedme sile.