TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ

Studentica Barbara dobrim poznavanjem vjetrova, ali i glazbenog opusa Alena Vitasovića osigurala je svoj prolazak dalje

05.03.2020 u 21:46

Bionic
Reading

U večerašnjem 'Milijunašu' na vrući stolac nasuprot onom u kojem sjedi Tarik Filipović sjelo je čak troje natjecatelja. I dok su dvojica osvojila tek iznos od 1000 kuna, treća vlasnica najbržeg prsta do završetka emisije zaradila je 8.000 kuna, a svoj pohod na milijun nastavit će sljedećega četvrtka

Prvi najbrži prst večeras je imao Damir Klemenčić iz Zagreba koji je zapeo na sedmom pitanju, onom za 4.000 kuna. Tražio se film u kojem se Quentin Tarantino naslovnoj skupini pridružio kao glumac. Nije bio siguran niti u jedan ponuđeni odgovor - Mrska osmorka, Nemilosrdni gadovi, Psi iz rezervoara i Rođeni ubojice - stoga je zatražio džoker 'pola-pola'.

Nakon što su ostali naslovi Mrska osmorka i Psi iz rezervoara, a upravo taj drugi bio je njegov konačni odgovor. Dva pitanja kasnije tražio je pomoć džokera 'zovi' kako bi saznao čiji je portret bio naslikan na balonu kojim su ljudi prvi put poletjeli. Henrik VIII., George Washington, Lui XVI. ili Franjo Josip I. bili su ponuđeni, a džoker je priznao da ne zna i ponudio odgovor - Washington.

Damir je to prihvatio i kući ponio tek 1.000 kuna. Odmah nakon njega na stolac je sjeo Goran Aleksić iz Lipovlja kraj Otočca koji je sve džokere iskoristio na osmom pitanju. Na pitanje koji je od ovih prirodnih satelita najbliži Suncu, ponuđeni odgovori bili su - Triton, Titan, Fobos i Enkelad. Prvo je iskoristio 'pola-pola' pa su mu ostali Fobos i Enkelad.

Nakon toga tražio je džoker 'zovi', no on nije bio siguran i tvrdio je da je riječ o Enkeladu. Na kraju je odlučio ispucati i posljednjeg džokera - publiku, koja je 32 posto glasova dala Fobosu i 68 posto Enkeladu. Poslušao ih je i napustio kviz sa 1.000 kuna u džepu.

  • +5
Tko želi biti milijunaš Izvor: Screenshot / Autor: HRT

Posljednja je pred Tarika Filipovića sjela studentica Barbara Šagud iz Gornje Stubice. Svoj prvi džoker 'pola-pola' iskoristila je na pitanju za 2.000 kuna kako bi saznala jesu li bivolji, kozji, ovčji ili kravlji uglavnom autohtoni sirevi s naših otoka. Izbor se suzio na ovčji i kravlji, ona je rekla ovčji i krenula dalje.

Na osmom pitanju za 8.000 kuna pitala je publiku o kojem je vjetru 1995. pjevao Alen Vitasović - maestralu, buri, oštru ili tramontani. Publika je približno jednake postotke dala svim ponuđenim odgovorima, a tada je tražila džoker 'zovi' koji joj je rekao da je odgovor - bura. Poslušala ga je i osigurala daljnji prolazak i nastup u sljedećoj emisiji kada otvara pitanje za 16.000 kuna.