'The Tortured Poets Department'

Što su nove pjesme otkrile o slomljenom srcu Taylor Swift?

19.04.2024 u 14:47

Bionic
Reading

Kada je Taylor Swift prekinula šestogodišnju vezu sa samozatajnim Joeom Alwynom bilo je jasno da slijedi album o slomljenom srcu, a pjevačicu su Joe te kratka veza s pjevačem Mattyjem Healyjem inspirirali za čak dva albuma

Slomljena srca i prekidi inspirirali su pjevačicu Taylor Swift na mnoge hitove, a prekid dugogodišnje veze s Joeom Alwynom nadahnuo ju je na pjesme koje je objavila na posljednja dva albuma. Pjevačica je obožavatelje iznenadila s čak 31 novom pjesmom, a stihovi otkrivaju da je srce pjevačice još uvijek povrijeđeno.

'Ovo razdoblje autoričinog života sada je završeno, poglavlje je zatvoreno i zakucano daskama. Nema se što osvećivati, nema računa za poravnavanje nakon što rane zacijele. A nakon daljnjeg razmišljanja pokazalo se da je dobar dio njih samonanesen. Ova autorica je čvrstog uvjerenja da naše suze postaju svete u obliku tinte na stranici. Nakon što smo ispričali svoju najtužniju priču, možemo je se osloboditi. I onda sve što je ostalo iza nas je izmučena poezija', napisala je u objavi na Instagramu.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Nedugo prije negoli je upoznala Kelcea, glazbenica je prekinula dugogodišnju vezu s plavokosim Alwynom, a čini se da je prekid rezultirao brojnim pjesmama koje je sada podarila publici

Pjesma 'So Long, London' jedna je od najočitijih referenci na vrijeme provedeno s bivšim partnerom.

Jedna od najpotresnijih pjesama na albumu opisuje pokušaj spašavanja propale veze, a progovora i o usamljenosti s kojom je bila suočena jer se zbog njega povukla iz medija. Bivši par često je boravio u Londonu, a u pjesmi Swift spominje i kuću u Heathu koju je ostavila iza sebe.

'A ja sam ljuta što si mi dopustio da ti dam svu tu mladost besplatno', pjeva Swift u pjesmi osvrćući se na usamljenost.

Dok su obožavatelji očekivali da će album u potpunosti biti inspiriran njezinom šestogodišnjom vezom s bivšim dečkom Joeom Alwynom, Swift je ponovno iznenadila svijet pjesmama koje su naizgled napisane o njezinoj prošlogodišnjoj kratkoj romansi s glazbenikom Mattyjem Healyjem.

Taylor Swift - I Can Do It With a Broken Heart Izvor: Društvene mreže / Autor: Taylor Swift

U pjesmi 'I Can Do It With a Broken Heart' proziva dvoje ljubavnika koji su joj obećali vječnost, a poznato je da je Joe Alwyn obećao glazbenici ljubav, no odnos nije htio okruniti brakom.

'Rekao je da će me voljeti cijeli život/ Ali taj je život bio prekratak"' pjeva ona na početku pjesme 'I Can Do It With a Broken Heart', a u brojnim pjesmama dotiče se i Healyjevog problema s opijatima te kako je taj problem utjecao i na njihov odnos i krah ljubavi.

FATALNI MATTY HEALY

Uživa u novoj ljubavi: Taylor Swift više ne krije koliko je zaljubljena

Pogledaj galeriju