SEDMA SEZONA

Stiže ekskluzivna premijera briljantne krimi serije 'Shetland'

03.11.2022 u 08:32

Bionic
Reading

Otkrivamo sve što trebate znati o novoj sezoni koja stiže na Pickbox NOW

Ekskluzivna premijera nove, sedme, sezone briljantne škotske krimi serije Shetland na Pickbox NOW stiže 4. studenog! Hvaljena serija temelji se na romanima nagrađivane britanske spisateljice krimi romana Ann Cleeves, a sedma sezona donosi novosti u životu pronicljivog inspektora Jimmyja Pereza.

Najbolja škotska serija

Osim što je osvojila BAFTA nagradu za najbolju dramsku seriju, Shetland se odlikuje brilijantnim misterijima i višedimenzionalnim likovima. Radnja se odvija u škotskom arhipelagu, a glavno mjesto radnje je Shetland, okarakteriziran unikatnim pejzažima i jedinstvenim načinom života. Policijski tim istražuje zločine koji su usko povezani s otočnom zajednicom, na čelu sa snalažljivim i pronicljivim inspektorom Jimmyjem Perezom. U takvom izoliranom i ponekad neprijateljski nastrojenom okruženju, policijski tim pronalazi kreativne načine istrage i policijskog posla.

Što nas čeka u sedmoj sezoni?

Sedma sezona nastavlja ondje gdje je šesta sezona stala, stoga vam preporučamo da prije čitanja o novoj sezoni pogledate šestu sezonu! Dakle, upozoreni ste na spojlere!

Šesta sezona završava tako što je Duncan (Marc Bonnar), otac Jimmyjeve pokćerke Cassie, uhićen zbog smrti Donne Killick (Fiona Bell). I Jimmy je uhićen jer je navodno prikrivao zločin svog prijatelja. Sedma sezona nastavlja priču godinu dana kasnije.

Veliko pitanje prije finala bilo je - hoće li Jimmy imati sretan kraj, ili će doživjeti tragičnu sudbinu? Otkako se Meg Pattison (Lucianne McEvoy) prvi put pojavila u šestoj sezoni Shetlanda kao medicinska sestra koja pruža palijativnu skrb neizlječivo bolesnoj Donni Killick, zaiskrilo je između nje i Jimmyja. Možda zajedno krenu u zalazak sunca na Shetlandu...

"Osjećam se privilegirano što sam glumio Jimmyja Pereza gotovo deset godina i što sam radio s toliko divnih ljudi ispred i iza kamere, a također i što sam proveo toliko vremena na Shetlandu. Otoci su bili veliki dio naše serije i samog Pereza", rekao je glavni glumac Douglas Henshall.

Briljantna glumačka postava

U glavnoj ulozi je Douglas Henshall kao Jimmy Pérez, snalažljivi i pronicljivi inspektor koji radi za šetlandsku policiju. Henshall je osvojio BAFTA nagradu za najboljeg glumca u seriji, a serija je osvojila nagradu za najbolju dramsku seriju 2016. Uz Henshalla, tu su Alison O'Donnell kao detektivka Alison "Tosh" Macintosh i Steven Robertson kao pozornik Sandy Wilson. Ostalu glumačku postavu čine Mark Bonnar, Lewis Howden, Erin Armstrong, Julie Graham i Anne Kidd.

Likovi su višedimenzionalni, radnja je uvijek napeta i intrigantna, a gluma briljantna. Ovo je jedna od onih detektivskih serija koja se zaista razlikuje od drugih i s razlogom je jedna od najboljih škotskih serija. Ono što je čini posebnom je što realno prikazuje život. Priča, scenografija, snimanje, jedinstven pogled na škotsko otočje - može se reći da svaki dio ove serije zaslužuje posebnu pohvalu.

Misteriozna ubojstva

Shetland će vas uvući u priču i odjednom ćete se i sami osjećati kao detektivi koji su dio Perezovog policijskog tima. Radi li se o u novcu, moći, ili je možda riječ o ljubavi?

Misteriozna ubojstva u najboljoj škotskoj krimi seriji Shetland gledajte u u ekskluzivnoj premijeri sedme sezone na Pickbox NOW od 4. studenog!