POZNATI U UTAKMICI ŽIVOTA

Stil naših nogometaša je pretenciozan i nametljiv, a najbolje odjeven je Ronaldo

Utakmica života

Utakmica života

Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot

Počela je 'Utakmica života', novi hrvatski televizijski serijal koji javnosti po prvi put pruža uvid sve ono što stoji iza uspjeha profesionalnog nogometaša. Već prva emisija privukla je veliku pažnju javnosti, a u zadnjoj gostovali su bivši nogometaš Tonči Gabrić, stilist Boris Banović i trener Zoran Mamić koji su voditeljici Fani Stipković pričali o modnom stilu domaćih nogometaša

Boris Banović je na početku 'Utakmice života' izjavio kako je prvi put na nogometnom terenu. 'Stil nogometaša je pretenciozan i nametljiv zato što u mladi, nemaju dovoljno iskustva. Kad postanu odrasli počinju koketirati sa stilom. Od 25-30 godine pokušavaju nači svoj stil', poručio je. Kao najbolje odjevenog nogometaša, nije mogao izdvojiti nikoga.

Trener Zoran Mamić je rekao da se slaže s mišljenjem Borisa Banovića.

'I ja sam bio nogometaš i nisam imao izgrađenu svijest o tome nego više bio skoncentioran na druge stvari. S odlaskom u inozemstvu, ovisno o zemlji gdje dođeš, poprimiš tamošnji stil. Primjerice Italija, vidimo da su neki nogometaši poprimili obrise talijanskog stila Zvone Boban, Dario Šimić, oni koji su igrali u Španjolskoj su preuzeli modni izričaj od tamo, ali općenito nisam oduševljen modnim stilom nogometaša', izjavio je Zoran Mamić kojeg je Boris Banović pohvalio kad je riječ o modi.

'Volim se lijepo obući, iako je razlika dok sam bio u Hrvatskoj niste me mogli vidjeti da vodim utakmicu u trenirci, a sad u Emiratima zbog klime i ostalih trenera koji vode u trenirkama sam se i ja adaptirao na taj stil', kaže trener Al Aina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ne trga košulje poput brata iako je priznao da je i on jednom u društvu poderao košulju.

'Zvone Boban se dobro oblači, ali to je kad se netko nauči. On je naučio što znači stil, odjeća, kvaliteta. To ne možeš preko noćio. Ili se s tim rodiš ili naučiš s vremenom', poručio je poznati stilist i dizajner. Tonči Gabrić je rekao da je njegova prva novina bila Burda i da je gledao kako njegova mama šiva i kao vrlo mlad se upoznao s modom.

Izvor: Društvene mreže

Zoran Mamić se prisjetio anegdote: 'Početkom devedesetih sam bio klinac i došao sam u prvu ekipu gdje su igradli Davor Šuker i Željko Petrović koji su bili nerazdvojni prijatelji i imali su osebujan stil. tada je bio Versace u modi i sve je vrištalo od boja. To je bio spektakl. Kravate su bile široke sa sto boja, sakoi kričavi, košulje.. to je bio šou. Njih dvojica su bili Stanlio i Olio'.

Nogometaši su, kaže Boris Banović postali zvijezde zbog Instagrama, društvenih mreža, golotinje. Prije su se palili na automobile, a sad se pale na odjeću, dizajneri su im dopustili da budu nekakve modno relevatne osobe. 'S odjećom puno možeš postići i ja bih htio da sportaši educiraju mlađe generacije', kaže Banović.

Pričali su o frizurama nogometaša. Fani Stipković je zanimalo tko je najviše vremena namještao frizuru prije utakmice. 'Imate Daria Šimića koji je dosta dugo bio pred ogledalom, ali mislim da je vaš kolega komentator na televiziji Joško Jelinčić bez konkurencije', tvrdi Zoran Mamić. Kaže da on nikad nije imao fudbalerku, a kako je izbjegao nošenje te frizure dok je igrao u Njemačkoj probao je periku s tom frizurom.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot

Boris Banović nije imao svog nogometnog favorita kad je riječ o modi i našim momcima. 'Ne mogu reći da su mi super odjeveni. Okej se dečki oblače, ali nije to senzacija. Ronaldo ih šiša sve'. Na to se nadovezala Fani Stipković govoreći o Luki Modriću i njegovoj prepoznatljivoj frizuri koja se nije mijenjala godinama, pa su Boris Banović i Zoran Mamić poručili da bi mu bilo bolje da se ošiša.

  • +6
  • +3

Fani Stipković

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

U emisiji su se dotakli djece pa je Fani čestitala Zoranu Mamiću na skorašnjem dolasku unučice koju će roditi njegova kćer Nina. Otkrio je kako će se beba roditi u listopadu i kako želi da prođe sve kako treba. 'Presretan sam, ali treba biti strpljiv, a kad se dijete rodi bit će vremena za slavlje'.

Kad je riječ o tetovažama nogometaša koji su većinom istetovirani, Boris Banović nije pobornik toga dok Zoran Mamić ne bi nikad istetovirao ime svoje partnerice niti bilo što drugo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!