MAXTV 407 KANAL

Hrvatska nogometna televizija kreće s emitiranjem

21.04.2016 u 15:22

Bionic
Reading

Prijenosom utakmica četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa u futsalu, na 407. kanalu MAXtv-a, u petak će s radom započeti Hrvatska nogometna televizija (HNTV), projek koji je pokrenuo i realizirao predsjednik HNS-a Davor Šuker

Hrvatska nogometna televizija bit će posvećena svim segmentima hrvatskog nogometa, a program će biti kreiran u suradnji i uz podršku HNS-a.

Iako je HNTV i prije sutrašnjeg službenog početka emitiranja programa u utorak, 19. travnja, već uspješno realizirala prijenos prijateljske nogometne utakmice iz Koprivnice u kojoj je U-19 reprezentacija Hrvatske sa 3-0 pobijedila vršnjake iz Katara, a danas će u 16.00 sati prijenosom druge prijateljske utakmice istih suparnika još jednom testirati kapacitete izravnih prijenosa, službeni početak emitiranja programa bit će u petak u 14.00 sati.

Uz prisjećanje na prvu utakmicu hrvatske reprezentacije, onu protiv Sjedinjenih Država iz 1990., posebnu emisiju „45. minuta“ koja će svakog tjedna najavljivati događaje za vikend, odmah počinju i izravni prijenosi. HNTV će pokrivati finalni turnir nogometnog kupa u futsalu kojemu je organizator zagrebački MNK Nacional. U četvrtfinalu se sastaju: MNK Kijevo – MNK Novo Vrijeme (15), MNK Uspinjača – MNK Porto Tolero (17), MNK Nacional – MNK Osijek Kelme (19) te MNK Split Tommy – MNK Futsal Dinamo (21). Utakmice u 17.00, 19.00 i 21.00 izravno će prenositi HNTV.

Polufinalni dvoboji na rasporedu su u subotu, 23. travnja u 19 i 21 sat, dok će finale biti odigrano u nedjelju, 24. travnja, s početkom u 21 sat i svi će ti susreti biti prenošeni na HNTV.

Također, od ovog vikenda, kreću i prijenosi 2. HNL. U subotu u 17.00 iz Vinkovaca derbi Cibalia – Dinamo II, a u nedjelju bitka za opstanak iz Sigeta – Hrvatski dragovoljac – Segesta.

Na čelu projekta HNTV-a poznati je sportski novinar, urednik i TV komentator Ivan Blažičko koji je novinarsku karijeru započeo na HTV-u, radio je i na Novoj TV. S Blažičkom će za HNTV raditi i popularna sportska novinarka Mila Horvat koja je početkom ove godine nakon 13 godina napustila HRT, a tu su i mlade snage, poput Ivana Stipčića koji će komentirati utakmice.

HNTV emitirat će program svakodnevno, za sada samo na platformi MAXtv-a, ali to nije ekskluzivni dogovor. Signal HNTV je ponuđen i dostupan je svim kablovskim operaterima u Hrvatskoj, ali i izvan RH. Ovo je sjajna prilika da i gledatelji platformi poput Bneta, Iskona, Optime, EVO TV-a, H1 televizije, koji do sada nisu mogli pratiti događanja u hrvatskom nogometu, sada vide i jedan izravni prijenos MAX TV Prve lige, utakmice 2. HNL, futsala, a posebna poslastica biti će praćenje svih hrvatskih mladih reprezentacija, te ekskluzivna javljanja iz Francuske, iz kampa A reprezentacije.