stipe sladoljev

Sportski novinar Nove TV u 'Milijunašu: Na jednom pitanju ispucao džokere i otišao kući s pet tisuća eura

16.03.2023 u 22:24

Bionic
Reading

Novu emisiju 'Tko želi biti milijunaš' otvorio je sportski novinar Stipe Sladoljev čiji smo početak natjecanja gledali u prošlotjednoj emisiji. Stipe je netočno je odgovorio na jedanaesto pitanje o kopnenim kralježnjacima i napustio natjecanje s osvojenih 5 tisuća eura

Sportski novinar Nove TV Stipe Sladoljev borbu za titulu i nagradu 'Milijunaša' započeo je u prošlotjedmoj emisiji. Odgovorivši točno na deveto pitanje osvojio je 2500 eura, a na raspolaganju su mu ostala i sva tri džokera.

Na desetom pitanju trebao je odgovoriti koji je engleski grad poznat po bijelim klifovima visokima do 110 m: Blackpool, Bristol, Dover ili Southampton? Stipe nije bio siguran u odgovor. Zatražio je Tarikovu preporuku za džokere, na što mu je on rekao ako sumnja na nešto da bi mu džoker 'pola-pola' olakšao situaciju, a Stipe je sumnjao na Dover.

Nakon džoker 'pola-pola' preostali su odgovori Bristol i Dover. Zatražio je i džokera 'zovi' koji je naglasio da mu teško može pomoći, ali da mu ipak zvuči Bristol, iako bi i Dover mogao biti točan odgovor. Odlučio je iskoristiti i posljednjeg džokera na ovom pitanju te zatražio pomoć publike. Njih 55 posto glasalo je za Bristol, a 45 posto za Dover. Nije prihvatio savjet publike i odlučio se za odgovor C - Dover, i osvojio pet tisuća eura.

Došlo je na red jedanaesto pitanje: 'Tko među kopnenim kralježnjacima ima najveće oči?: krokodil, noj, sova ili slon.' Stipe je prvo eliminirao noja, za slona je rekao da je najlogičnije, ali da vjerojatno nije točno. Nakon kraćeg promišljanja odlučio za slona. Ipak, točan odgovor bio je noj, te je Stipe natjecanje napustio s osvojenih pet tisuća eura.

U igri 'Najbrži prst' bio je Dragutin Židanić iz Zagreba, umirovljeni je inženjer elektrotehnike. S lakoćom je stigao do devetog pitanja. 'Sto konja" je isto što i...: 73,5 kW, 85,5kW, 94,5kW ili 106,5kW.?,' glasilo je pitanje koje mu je zadalo glavobolju. Pitao je publiku za pomoć, a njih 22 posto misli da je 73,5kW, 44 posto da je 85,5kW, 22 posto da je 94,5 kW, a 12 posto da je 106,5kW. Prihvatio je mišljenje publike, jer je taj odgovor i njega privukao. Međutim točan je odgovor bio pod A - 73,5kW, pa je Dragutin otišao kući s iznosom prvog praga od 150 eura, iako su mu preostala još dva džokera.

Drugi 'Najbrži prst' imao je Slobodan Radivojević, profesor i politolog iz Nove Gradiške. Na sedmom pitanju trebao je znati koja grupa potpisuje koncertni album 'Ulje je na vodi' snimljen '82. u Kulušiću: Film, Haustor, Prljavo kazalište ili Parni valjak? Nije znao odgovor pa je iskoristio džoker 'pola-pola'. Ostali su Haustor i Parni valjak. Ponudio je odgovorio Haustor i osvojio 600 eura, a svoje natjecanje nastavit će u idućoj emisiji.

rasprodana tjednima unaprijed

Od Stipe Mesića do Lejle i Tarika; nema tko nije bio na premijeri predstave 'Lepa Brena Project'

Pogledaj galeriju