STIPE SLADOLJEV

Nakon 18 godina ponovno na 'Milijunašu': Sportski novinar Nove TV okušao sreću u popularnom kvizu

10.03.2023 u 09:03

Bionic
Reading

U ovotjednom kvizu natjecala se liječnica Mirna Georgieva, pravnik Domagoj Kožul, ali i sportski novinar Nove TV Stipe Sladoljev. Zbog netočnog odgovora na samom otvaranju kviza Mirna je kući otišla s iznosom osvojenim u prošloj emisiji, Domagoj je odustao na filmskom pitanju za prelazak drugog praga dok je Stipe ponudio devet točnih odgovora i u iduću emisiju ulazi sa svim džokerima

Internistica kardiologinja Mima Georgieva iz Zagreba prošloga je četvrtka osvojila 5000 eura te je u ovo izdanje kviza 'Tko želi biti milijunaš' krenula bez pomoći džokera odgovarajući na 11. pitanje.

Tko je 10. ožujka 1876. rekao: 'Gospodine Watson, dođite, trebam vas', glasilo je pitanje u čijoj su ponudi odgovora bili Bell, Edison, Faraday i Morse. Kardiologinja zaposlena u privatnoj poliklinici opredijelila se za Morsea te je 'vrući' stolac potom prepustila sljedećem natjecatelju, pritom ostavši pri osvojenom iznosu drugoga praga.

Najuspješniji u najbržem prstu bio je Domagoj Kožul iz Slavonskog Broda te je džokera pola-pola iskoristio na devetom pitanju ne bi li točno odgovorio u kojem se francuskom departmanu nalaze gradovi Lille i Dunkerque. Je li riječ o Nordu, Estu, Sudu ili Ouestu? Upotrebom spomenutog džokera iz ponude odgovora izostali su Est i Sud pa se diplomirani pravnik odlučio za Nord te osvojio 2500 eura.

Pomoć publike Domagoju je bila potrebna na idućem, 10. pitanju u kojemu se tražilo ime glumice koja je osvojila svoga prvog prestižnog kipića nakon što je utjelovila višestruku oskarovku. Uslijedio je potom poziv džokeru. Nakon dvaju iskorištenih džokera na pitanju za prelazak drugoga praga natjecatelj nije dvojio o odluci da odustane pa je tako napustio kviz s 2500 eura.

Najbrži prst posljednje ovotjedne igre bio je onaj poznatog lica sportskog novinarstva Stipe Sladoljeva, čija dugogodišnja karijera uključuje nekadašnji rad na HRT-u. Naglasio je da je u svome debitantskom nastupu u kvizu prije 18 godina na osmom pitanju iskoristio dva džokera, no ovoga puta ono je bilo iz njegova područja pa je nakon kraćeg razmišljanja odgovorio da je Portugal (a ne Grčka, Nizozemska ili Danska) nogometna reprezentacija čija statistika bilježi i pobjedu i poraz u finalima Eura.

rasprodana tjednima unaprijed

Od Stipe Mesića do Lejle i Tarika; nema tko nije bio na premijeri predstave 'Lepa Brena Project'

Pogledaj galeriju

Vodičanin sa zagrebačkom adresom do kraja kviza točno je odgovorio na devet pitanja. Zasad ima osvojenih 2500 eura, ali i sve džokere na raspolaganju.

U njoj su pjevali najveći

[FOTO] Stigli brojni poznati: Kultna diskoteka Saloon proslavila rođendan, novi kumovi su Tarik Filipović i Mirna Berend

Pogledaj galeriju