JEDVA ČEKAMO

Snima se film o Draženu; evo tko će glumiti košarkaškog virtuoza, a tko Biserku Petrović

09.06.2023 u 10:27

Bionic
Reading

Još 2016. godine dvojica filmskih producenata, Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber, koji su i sami igrali košarku i bili opčinjeni karijerom Dražena Petrovića, došla je na ideju da snime film o tom košarkaškom virtuozu. Već tada krenule su pripreme za dugometražni film o košarkaškom Mozartu, a premijera se očekuje u 2024. godini

Po scenariju Ivana Turkovića-Krnjaka, producentima Ljubi Zdjelareviću i Ivoru Šiberu 2021. se pridružio Danilo Šerbedžija te svi oni rade na dugometražnom igranom filmu o košarkaškom Mozartu, legendarnom Draženu Petroviću. Kako su i sami producenti rekli, niti 30 godina nakon Draženove tragične pogibije ne postoji film o istinskom velikanu, stoga su oni odlučili to ispraviti.

Prva klapa trebala bi pasti u rujnu, a plan cijele ekipe je da se premijera održi 22. listopada 2024., na dan kada bi Dražen Petrović, da je živ, napunio 60 godina.

A ono što sve vjerojatno najviše zanima je tko će dobiti onu najtežu ulogu - utjeloviti samog košarkaškog virtuoza. Odluka je pala na 25-godišnjeg Domagoja Nižića koji uz završenu glumačku akademiju i aktivno i profesionalno igrao odbojku.

U razgovoru za Sportske novosti, Nižić je otkrio kako je poziv za casting dobio dok je boravio u Sarajevu, gdje je došao na jedan razgovor za posao. Odmah je poslao mail i ostalo je, kako je rekao, povijest.

Priznao je kako je i sam kao klinac imao kovrčavu kosu, zbog čega je dobio nadimak vezan uz Dražena, a još kao srednjoškolac, kada je počeo glumiti, obećao je sam sebi da će ako se ikada bude snimao film o Draženu upravo on dobiti ulogu. Kako bi se što bolje pripremio za ulogu, već tjednima naporno trenira košarku za kadrove u kojima će morati biti s loptom u rukama.

Kaže kako je Draženove pokrete 'nemoguće' skinuti, no, 'ono što je zahvalno kod njega je da je njegova košarka bila jednostavna'.

'On nije bio samo Bog za nas, na stranu i njegovo košarkaško umijeće, tu je taj sportski pristup najvećeg svih vremena, Taj pristup je njegova velika ostavština. Odgovornost je stoga na nama nekim mladim ljudima otvorimo nove vidike, koliko tu treba požrtvovnosti i odricanja za postići velike stvari. Ali, i ispričati priču o čovjeku', rekao je Domagoj Nižić za Sportske novosti.

Od rane faze u sve ideje oko filma uključena je i Zaklada Dražen Petrović, pa i majka pokojnog košarkaša Biserka Petrović, koja je s odabirom glumca bila zadovoljna: 'Rekla je da u očima imamo nešto zajedničko…'

A zanimljivo je da će u filmu Biserku Petrović glumiti Zrinka Cvitešić, na obostrano zadovoljstvo i filmske ekipe, ali i Draženove majke. Osim u Šibeniku i Zadru neke scene snimat će se u Madridu, ali i u SAD-u, a finalni proizvod svi željno iščekuju.

  • +4
Zrinka Cvitešić Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL