'OKOVANI AMADEUS'

Mjuzikl o nikad prežaljenom košarkašu priprema se u tajnosti: Hoće li Dražena Petrovića utjeloviti Mislav Čavajda?

17.10.2019 u 11:11

Bionic
Reading

Nakon što su Ivica Krajač, Dražen Žanko i Dražen Runje napisali prvi od tri čina mjuzikla nastalog prema životu Dražena Petrovića, kreće se u potragu za redateljem i idealnom glumačkom postavom, a o nekim imenima već se glasno nagađa

Kako donosi Jutarnji list, u utorak 22. listopada u Košarkaškom domu Dražena Petrovića u Zagrebu, na rođendan preminulog sportskog genija, javnosti će biti predstavljen projekt na kojem se već mjesecima radi u najvećoj tajnosti. Riječ je o mjuziklu 'Okovani Amadeus', nastalom prema životu Dražena Petrovića, a za koji su prvi od tri čina već napisali Ivica Krajač, Dražen Žanko i Dražen Runje.

Upravo je na njihovu inicijativu sve i započelo prije pola godine, a ništa, naravno, nije moglo proći bez dogovora i odobrenja Draženove majke Biserke Petrović.

'Prvi od tri čina je napisan, sada moramo sjesti i dogovoriti se tko će režirati djelo, a pred nama je i glumačka podjela. Moja je želja da Dražena utjelovi Mislav Čavajda', otkrio je jedan od autora, Dražen Runje.

Samo riječi hvale i oduševljenja za cijeli projekt ima Biserka Petrović, koja je za Jutarnji list izjavila: 'Oduševljena sam idejom! Dvadeset i šest godina prošlo je od Draženova odlaska, no svima nam se čini da je on još među nama. Toliko je toga u životu napravio, toliki je trag ostavio da ga svi još osjećamo i mislim da ćemo se vječno tako osjećati.'

  • +2
Mislav Čavajda Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mara Bratoš

Prvi song za mjuzikl, pod nazivom 'Za sva vrimena', već je napravljen, a spot se snimao u Draženovom rodnom Šibeniku, ispred Košarkaškog doma Dražena Petrovića kao i u prostorima zagrebačkog HNK, a napisao ga je i otpjevao sa Najboljim hrvatskim tamburašima Stanko Šarić.

Premijera bi, prema najavama autora, trebala biti na proljeće iduće godine, no o konkretnim datumima još se ne govori.