IKONA POP ARTA

Snima se film o Andyju Warholu, a glavnu ulogu tumačit će Jared Leto

  • Autor: V.I.
  • Zadnja izmjena 08.08.2020 09:09
  • Objavljeno 08.08.2020 u 09:08
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: SBJ/NYP / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Sljedeća filmska transformacija glumca i glazbenika Jareda Leta bit će u svijet visoke umjetnosti – glumit će ikonu pop arta Andyja Warhola

Leto je u petak, dan nakon što bi Warhol navršio 92. rođendan, podijelio niz fotografija velikog umjetnika i potvrdio da je spreman glumiti Warhola.

'Da, istina je da ću glumiti Andyja Warhola u nadolazećem filmu. I tako sam zahvalan i uzbuđen zbog te prilike. Sretan rođendan Andy, sa zakašnjenjem', napisao je Leto i dodao: 'Nedostaješ nam i ti i tvoja genijalnost'.

Osim kao slikar, Warhol je bio poznat kao dizajner, filmski redatelj i producent koji je popularizirao ono što je postalo poznato kao pop art.

U njegoava se najpoznatija djela ubrajaju klasici poput Campbellovih limenki juhe i Marilyn Diptych, oba nastala 1962. godine.

Njegova su djela postala iznimno vrijedna, a najvaću cijenu, 105 milijuna dolara, postigla je slika iz 1963. godine 'Silver Car Crash (Double Disaster)'.

Vizionar je umro u veljači 1987. godine u 58. godini od iznenadog nepravilnog srčanog ritma nakon što je bio podvrgnut operaciji žućnog mjehura.