miroslava duma

Slavna Ruskinja nije mogla ostati ravnodušna, oglasila se prvi put nakon dugo vremena: 'I Rusija i Ukrajina su moje domovine. Osjećam tugu i očaj'

27.02.2022 u 18:52

Bionic
Reading

Jedna od najbogatijih Ruskinja, Miroslava Duma, blogerica, poduzetnica i cijenjeno ime u modnom svijetu, na svom Instagram profilu objavila je podulji post o ruskoj invaziji na Ukrajinu

'Moje srce i molitve su sa svim nedužnim ljudima, građanima i onima na prvoj crti bojišnice koji pate. Molim se da mir dođe što prije i da Bog i svemir daju ljudima snage u ovim vremenima. Cijela moja obitelj rođena je u Ukrajini. Moja braća i sestre trenutno su u Ukrajini. Ljudi i u Ukrajini i Rusiji imaju obitelj i prijatelje s obje strane. Naša nas je baka naučila moliti na ukrajinskom kad sam imala pet godina i sve moje molitve, u sretnim i tužnim trenucima, uvijek su bile i još uvijek su na ukrajinskom, napisala je Miroslava u svojoj objavi te nastavila:

'Nikad nisam naučila drugačije. Jer sam se uvijek smatrala Ukrajinkom. Rođena sam u Sibiru, Rusiji, gdje je moj djed bio protjeran sa svojom obitelji. Ondje sam odrasla. Te dvije zemlje su moje domovine. Srce mi je slomljeno na dva dijela. Osjećam tugu i očaj. Molim za mir na našoj planeti i za sve naše ljude", napisala je Miroslava Duma, koju na Instagramu prati 1,8 milijuna ljudi.

Ovo je trenutno jedina objava na njezinom profilu na kojem nema više ni profilnu fotografiju. Inače, Miroslava je ruska blogerica, osnivačica portala Buro247, ali i jedno od najvažnijih imena u svijetu mode, kao i biznisa. Krajem 2019. godine otkrila je šokatnu vijest kako se borila s opakom bolešću te da su joj liječnici tada davali samo sedam mjeseci života. Od tada znatno rjeđe je se može vidjeti u javnosti, a smanjila je i svoju prisutnost na društveni mrežama.

  • +6
Miroslava Duma Izvor: Profimedia / Autor: Pixelformula / Sipa Press / Profimedia

Miroslava je udana za ruskog poduzetnika Alekseja Mikheva s kojim ima troje djece. Nakon što je diplomirala međunarodni biznis, sa samo 26 godina pokrenula je medijsku platformu Fashion Tech Lab i postala svjetski poznato ime. Miroslavin otac je Vasilij Duma koji je bio senator u Ruskoj federaciji do 2011. godine.