uručena im je posebna nagrada

Princ Harry i Meghan Markle u javnom govoru odali su priznanje građanima Ukrajine, ali i otkrili i kako njihov brak nije slučajnost

27.02.2022 u 17:22

Bionic
Reading

Princ Harry i Meghan Markle primili su godišnju nagradu američke udruge NAACP za svoj dobrotvorni rad. Prilikom preuzimanja nagrade par je iskazao svoju podršku Ukrajini, ali su se osvrnuli i na svoj brak

Princ Harry i Meghan Markle odali su počast građanima Ukrajine priliko primanja godišnje nagrade američke udruge NAACP. Poznati par po prvi put se nakon duljeg vremena pojavio u javnosti, te im je u Los Angelesu dodijeljena nagrada kao priznanje za posebna postignuća i istaknutu javnu službu. Bilo je to prvo veće javno pojavljivanje slavnog para otkako su napustili britansku kraljevsku obitelj te iz Velike Britanije preselili su svoj dom u Montecitu.

Nagrada im je uručena za njihovu posebna postignuća i istaknutu javnu službu, koju su zaslužili pomaganjem skloništu za žene u Teksasu, promicanjem važnosti cijepljenja i organiziranjem centara za pomoć u zajednici. Preuzimanjem nagrade koju dodjeljuje američka udruga NAACP (National Association for the Advancement of Colored People), Meggan i Harry su se pridružili ekskluzivnom klubu dobitnika među kojima su i Muhammad Ali, Jesse Jackson, Colin Powell, LeBron James te Rihanna.

  • +6
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: NAACP/MTV / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Prilikom preuzimanja nagrade, Harry je održao govor, a odmah na početku je istaknuo kako on i Meghan daju podršku građanima Ukrajine. 'Željeli bismo odati priznanje narodu Ukrajine, koji hitno treba našu stalnu podršku kao globalne zajednice,' rekao je Harry, a govor je održao pred holivudskim slavnim ličnosti, kao što su Daniel Kaluuya i Jennifer Hudson, za vrijeme dok su Ukrajinci u Kijevu bili pod opsadom treću noć zaredom, a ruske trupe ušle u grad Harkov.

Vojvoda, odjeven u crni smoking, stojeći pokraj svoje supruge koja je blistala u plavoj haljini na jedno rame, također je rekao da je zahvalan što im je NAACP dodijelio nagradu te da su on i njegova supruga trebali biti zajedno kako bi pomogli drugima, unatoč njihovim navodnim razlikama. 'Sa sigurnošću se može reći da imam potpuno drukčiju životnu priču od svoje nevjerojatne supruge, ali su se naši životi spojili s razlogom. Dijelimo predanost pomaganju drugima, odgovornost u borbi protiv nepravde i uvjerenje da je ono što se najčešće zanemaruje najvažnije slušati', rekao je Harry.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kratki govor održala je i Meghan koja je rekla: 'Ne mogu biti ponosnija na činjenicu da suprug i ja ovo radimo skupa. Preselili smo se u Kaliforniju, moj rodni kraj, nedugo prije ubojstva Georgea Floyda. Za crnu Ameriku, tih devet minuta i 29 sekundi nadmašilo je to vrijeme i prizvalo stoljeća naših nezacijeljenih rana. U mjesecima nakon toga, moj suprug i ja razgovarali smo s udrugama za građanska prava, posvetili smo se i našoj organizaciji Archewell kako bismo stavili naglasak na one koji promiču rasnu pravdu i napredak.'

Inače, vojvoda i vojvotkinja često početak svoje veze predstavljaju kao priču kada je bogati princ susreo sa ženom skromnog podrijetla, unatoč činjenici da je Meghan kao dijete često uživala u luksuzu sa svojim otuđenim ocem, Thomasom Markleom, piše Daily Mail.