MILLA JOVOVICH

Proslavljena glumica rođena u Kijevu poručila: 'Moja zemlja i narod su napadnuti'

26.02.2022 u 16:34

Bionic
Reading

Milla Jovovich, američka glumica rođena kao Milica Jovović u Ukrajini, još jedna je slavna osoba koja je dala svoju podršku narodu Ukrajine

Zvijezda filmova 'Povratak u plavu lagunu', 'Peti element' ili 'Resident Evil', rođena u Kijevu, na društvenim je mrežama objavila dirljivu poruku posvećenu stradanju naroda Ukrajine.

'Srce mi je slomljeno i još sam zapanjena dok pokušavam shvatiti što se događa ovoga tjedna u mom rodnom gradu u Ukrajini. Moja zemlja i narod su napadnuti. Obitelj i prijatelji se skrivaju. Moji korijeni su i iz Rusije i iz Ukrajine. Razapeta sam na dva dijela dok gledam užas koji se događa, dok se uništava zemlja, odlaze obitelji čiji cijeli život leži u spaljenim ostacima oko njih... Sjećam se rata u domovini mog oca, u bivšoj Jugoslaviji i priča moje obitelji o traumi i teroru koje su prošli. Rat. Uvijek rat. Vođe koji ne mogu donijeti mir. I uvijek narod plaća krvoprolićem i suzama', poručila je Milla čiji su roditelji ukrajinsko-ruskog i srpskog podrijetla.

  • +10
Milla Jovovich Izvor: Profimedia / Autor: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia

Osim Mille, podršku Ukrajincima dali su i mnogi drugi slavni i poznati poput Kate Middleton i princa Williama, Davida Lyncha, Kim Kardashian, Angeline Jolie, Arnolda Schwarzeneggera, Hayden Panettiere, Annie Lenox, Seana Penna, vojvode i vojvotkinje od Sussexa...

  • +15
Posljedice ruskog granatiranja Kijeva Izvor: EPA / Autor: SERGEY DOLZHENKO

Angelina Jolie je pak poručila:

'Kao i mnogi od vas, molim se za ljude u Ukrajini. Moj fokus, kao i fokus mojih kolega, je učiniti sve moguće kako bi se osigurala zaštita i osnovna ljudska prava raseljenih osoba i izbjeglica u regiji. Već smo vidjeli izvješća o žrtvama i ljudima koji su počeli bježati iz svojih domova tražeći sigurnost. Prerano je da znamo što će se dogoditi, ali značaj ovog trenutka ne može se precijeniti', napisala je glumica i redateljica poznata po svom humanitarnom radu.