reper jay z

Skandal na Grammyjima: Osramotio Beyonce i kćer, Akademiju optužio za krađu pa pio konjak

05.02.2024 u 13:11

Bionic
Reading

Jay Z najprije se zahvalio na nagradi Dr Dre Global Impact Award, koja se dodjeljuje za ukupan doprinos muzičkoj industriji, a onda opleo po članovima Akademije

Kultni reper Jay Z bio je među onima koji su obilježili sinoćnju dodjelu Grammyja, prvo tako što je prozvao članove Akademije, a potom jer je iz svojeg kipića - pio konjak.

Reper je zaslužan za jedan od skandala koji su se dogodili na dodjeli u Los Angelesu kada je priliku za govor iskoristio da isproziva žiri koji bira pobjednike jer nikada nije uručio Grammy za album godine njegovoj supruzi Beyonce.

Jay Z je na pozornicu došao s njihovom 12-godišnjom kćeri Blue Ivy te započeo uobičajenim zahvalama, no njegova prozivka nimalo se nije svidjela slavnoj pjevačici, koja inače drži rekord s 32 Grammyja u različitim kategorijama i ukupnih 88 nominacija.

Jay Z s kćeri Blue Ivy Izvor: Profimedia / Autor: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

'Postoje i važnije stvari u životu od osvajanja Grammyja, što je vrlo subjektivno. Ne bih htio posramiti ovu mladu damu, ali ona ima više Grammyja od bilo koga i nikada nije osvojila nagradu za album godine. Čak i po vašim mjerilima, to jednostavno nema smisla. Razmislite. Najviše Grammyja, a nikada nije dobila nagradu za album godine. Ne ide to tako', rekao je Jay Z, a čak je i njegovoj 12-godišnjoj kćeri bilo vidno neugodno.

Nimalo nije pomoglo niti što ovdje nije bio kraj njegovih kritika.

'Volimo vas, samo hoćemo da stvari uradite na pravi način. Ili makar blizu pravog načina. Netko večeras odlazi kući siguran da su ga 'opljačkali', a neko će i biti 'opljačkan' za nagradu. Neki od vas ni ne spadaju u kategorije za koje su nominirali', zaključio je Jay Z.

Kako bi ovaj skandal 'zaokružio', vratio se na svoje mjesto, uzeo zlatni gramofon i iz njega - popio konjak...

MODNI FIJASKO

Večer suludih odabira: Ovo su uvjerljivo najgora izdanja s dodjele Grammyja

Pogledaj galeriju