ZVIJEZDA KRATKOG SJAJA

Sjećate li se teen pjevačice Ivane Brkić? Karijeru je završila zbog Jehovinih svjedoka

14.09.2018 u 06:49

Bionic
Reading

Nije samo Hollywood pun 'neriješenih' slučajeva na glazbenoj sceni, ima ih i u Hrvatskoj. S vremena na vrijeme mnogi se sjete Dalije, Ilana Kabilja, Kasandre, grupe Mandi, Simplicije i još ponekih imena koja su se devedesetih pojavila na estradi. Među njima je zabljesnula i teen zvijezda Ivana Brkić, a koja je imala sve predispozicije da ostvari ozbiljnu pjevačku karijeru, no odjednom je nestala

Tijekom dance ere 90-ih nema tko se nije pokušao baviti glazbom u Hrvatskoj. Neki su postigli status trash zvijezda, neki su ostvarili ozbiljne karijere, a neki su se povukli. I nestali.

Malo koja tinejdžerica nije 'pobožno' skupljala postere i kopirala Ivanu Brkić. Karijeru počela sa svega 12 godina. Izbacila je hitove 'SMS', 'Nježno, nježnije' i 'Nije me sram', a mediji su je nazivali pop princezom i hrvatskom Britney Spears. Pjesme su joj se vrtjele, nastupala je na festivalima, karijera joj je išla uzlaznom putanjom, a onda se dogodio šok. Povukla se sa scene kad je imala 16 godina. Kao dio Jehovinih svjedoka osjetila je potrebu da se posveti toj zajednici.

Izvor: Društvene mreže

Dugo godina misterij o Ivani je živio, a onda je otkriveno da se preziva Mesić, živi u Ljubljani i u sretnom je braku s akademskim glazbenikom Emirom. Iako, kako je rekla, nikad nije mislila da će se udati, nakon dva mjeseca veze su se zaručili, a za četiri vjenčali. Svadba je održana 2011. godine u dvorcu u Mokricama pred jako malo uzvanika.

I u Sloveniji je navodno aktivna u zajednici Jehovinih svjedoka, a praktički je nemoguće pronaći neke konkretnije informacije o njoj. Na Facebooku postoji tek zajednički profil nje i njezina supruga, no on je netaknut od 2015. godine.

Zadnji put za hrvatske medije razgovarala je s Daliborom Petkom u njegovu popularnom showu 2012. godine.

'Nekad me uhvati nostalgija, a osobito mi je prva godina bez pjevanja bila čudna. Ipak, donijela sam pravu odluku jer ih nikad ne donosim ako u njih nisam sto posto sigurna', izjavila je tada. Gostovanjem u 'Glazbenom showu Dalibora Petka' prekinula je višegodišnju šutnju.

'Bila su to lijepa vremena. Uvijek sam bila zvrk i htjela sam biti pjevačica. U sedam godina, koliko sam bila na sceni, moja karijera nije imala nijedan ružan dan. Ipak, odlučila sam više ne biti javna osoba', prisjetila se Ivana. Kad ju je Dalibor Petko prije četiri godine zvao za televizijsko gostovanje, odbila je jer u Sloveniji želi ostati anonimna.

  • +3
Ivana Brkić Izvor: Društvene mreže / Autor: Dalibor Petko Show/Facebook

Pjevačkoj karijeri se ne planira vratiti. U Hrvatskoj često posjećuje obitelj, a osim Ivane, više ne pjeva ni njezina majka Dragica, koja je prije nekoliko godina odlučila otići u pjevačku mirovinu.

  • +11
Ivana Brkić Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX