ODALI JOJ POČAST

Shakira dobila brončani kip u rodnom gradu, pogledajte kako izgleda

28.12.2023 u 10:48

Bionic
Reading

Grammyjem nagrađena kolumbijska pjevačica, jedna od najprodavanijih svjetskih glazbenica, ovjekovječena je u svojoj poznatoj pozi trbušnog plesa u ogromnom brončanom kipu u rodnom gradu Barranquilli

Gradonačelnik Jaime Pumarejo otkrio je 6,5 metara visoku skulpturu u parku uz obalu rijeke Magdalene u utorak u društvu roditelja pjevačice.

Kip umjetnika Yina Marqueza 'pokazuje milijunima djevojčica da mogu slijediti svoje snove i da svaka od njih može postići što želi', rekao je Pumarejo, ističući da je nekada gledao Shakiru kako pjeva na lokalnim koncertima za djecu.

Skulptura prikazuje pjevačicu s dugom, kovrčavom kosom kako pleše trbušni ples s rukama iznad glave, u prozirnoj suknji s sjajnim aluminijskim ukrasima.

Na ploči piše pohvala pjevačici, koja je osvojila tri nagrade Latin Grammy 2023. godine, i navodi njezinu humanitarnu organizaciju 'Pies descalzos', u prijevodu 'bosih nogu'. 'Srce koje sklada, bokovi koji ne lažu, talent bez premca, glas koji pokreće mase i stopala koja marširaju za dobro djece i čovječanstva', piše.

Shakira, koja živi u Miamiju, rekla je da je počašćena statuom i da će Barranquilla uvijek biti njezin dom.

NOVA VEZA ILI?

Shakira snimljena sa sinovima, ali i tajanstvenim muškarcem

Pogledaj galeriju