SA SLIKARSKOG NA KINO PLATNO

Severina u ulozi žene osvetnice u dokumentarcu o Dimitriju Popoviću

11.05.2017 u 21:41

Bionic
Reading

Pjevačica Severina Kojić objavila je na svom profilu na Instagramu foršpan dokumetarnog filma 'Preludijum za snajper' u kojemu igra ulogu Salome, žene osvetnice

Film o Dimitriju Popoviću, kako Severina kaže svom najdražem slikaru, nakon Firenze, Pariza i Hollywooda premijerno je prikazan i u Muzeju Mimara u Zagrebu.

U Mimari je uz slikara i njegove brojne prijatelje bila i Severina sa suprugom Igorom Kojićem te je nakon premijere podijelila svoje dojmove s obožavateljima putem Instagarma.

'Čast mi je bila biti njegova muza za opus Salome koju smo radili prije 7 godina', napisala je Severina uz objavljeni foršpan filma te uputila čestitke sjajnom mladom režiseru Danilu Marunoviću.

U igranim dijelovima filma, kako je za 24sata.hr objasnio Popović, Severina igra Salome, ženu osvetnicu, koja zbog neuzvraćene ljubavi traži glavu Ivana Krstitelja, baš kao i ciklusu slika koje je s njom napravio 2010. godine.

Puška koju u nekim kadrovima drži i sam slikar, kako je objasnio, simbolizira umjetnika koji precizno poput snajperista pogađa u rane suvremenog društva, kao što su estradizacija umjetnosti i komercijalizacija ženske seksualnosti.

'Zato je i crnogorski redatelj filma Danilo Marunović Severinu angažirao u igranim kadrovima', objasnio je Popović.

'Klavir kao kreacija, stvaranje... Snajper kao razaranje...' napisala je Severina uz fotografiju na kojoj pozira uz klavir čiji poklopac pridržava puška, a radi se o Popovićevoj instalaciji koja simbolizira ljudsku potrebu za stvaranjem umjetnosti, a istodobno i nagon za uništavanjem i u kojoj je redatelj Marunović pronašao inspiraciju za film.