NA MARŠU U ZAGREBU

Severina bez zadrške: Ja sam 30 godina 'na vlasti' i uvijek imam većinu

08.03.2024 u 22:41

Bionic
Reading

U Zagrebu se na Dan žena marširalo pod motom 'Feminizam i gotovo', a među sudionicama bila je i pjevačica Severina

Osmu godinu zaredom, na osmi ožujka, ulicama Zagreba, Rijeke, Osijeka, Splita i Šibenika održava se tradicionalni Noćni marš.

Okupljanja su počela u 18 sati u samim središtima gradova. Organizatori poručuju da marš nije samo simbolični događaj, već predstavlja glas žena koji se na jedan dan diže za promjene i pravdu koje tek treba dočekati.

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

U Zagrebu se marširalo pod motom Feminizam i gotovo', a među sudionicama bila je i Severina, s kojom je RTL-ova reporterka razgovarala.

  • +70
Severina uz zbor Udruge Domino izvela feminističku verziju 'Lijepe naše' Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

'Pred zakonom bismo svi trebali biti isti. Nešto što je dobro u mojoj koži, poziciji, to je da sam 30 godina 'na vlasti' i uvijek imam većinu, za ove dečke koji u parlamentarnim izborima nemaju nijednu ženu koja ih predstavlja na izborima. Poručila bih da se ovo ne bi trebalo biti jednom godišnjem, da se treba događati ne samo jednom u mjesecu nego jednom tjedno. Trebaju sve izaći na ulicu. Ovo je za djecu, za klinke od 10, 12 godina. Ovo im možemo ostaviti', rekla je Severina i pozdravila svoju majku.

  • +2
Dan žena u Zagrebu: Noćni marš pod sloganom 'Feminizam i gotovo' Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Dodala je i da je apsolutno potrebno da se za ženska prava borimo na ulici te da je dobila veliku podršku od svih.

'Svi daju podršku, ali pogotovo žene. Sada sam pričala s pet žena kojima su uzeli djecu i to tri sina, jednu djevojčicu. To su žene koje su male i nemoćne i ne mogu pred kamera kao ja. U sekundi su mi stizale desetine poruka, ne samo iz Hrvatske nego iz cijele regije, najviše iz Hrvatske. To su žene koja ova država ovršuje, ovršuje im djecu, bježe od zlostavljača i silovatelja djece. Znamo za slučaj iz Mostara, majka već ima nekoliko ovrha da vrati djecu', rekla je Severina, objavio je RTL.