TEŠKI TRENUCI

Meghan Markle progovorila o užasnim porukama koje je dobivala na društvenim mrežama

08.03.2024 u 21:55

Bionic
Reading

Meghan Markle jedna je od gošći na godišnjem SWSX festivalu koji se održava u Austinu, Texas, gdje se prisjetila traumatičnog iskustva s društvenim mrežama

Meghan, koju organizatori opisuju kao 'vizionarsku voditeljicu', glavna je zvijezda glavnog događaja u petak, koji je ujedno i Međunarodni dan žena.

Vojvotkinja od Sussexa pokrenula je priču o užasnom maltretiranju kojem je bila izložena na društvenim mrežama dok je bila trudna s Archiejem i Lilibet te kaže da sada 'drži distancu za njezino dobro' tijekom panela SXSW festivala.

Bivša glumica (42) u društvu Brooke Shields i Katie Couric razgovarala je bez zadrške o 'rušenju prepreka i stereotipima' na tom događanju.

  • +3
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: London Entertainment/NYPost/MEGA / The Mega Agency / Profimedia,

Meghan se dotaknula korištenja društvenih mreža te je ustvrdila da se većina mržnje na internetu dogodila dok je bila trudna sa svoje dvoje male djece.

'Trenutačno se držim podalje od toga zbog svoje dobrobiti, ali najveći dio maltretiranja i zlostavljanja koje sam doživjela na društvenim mrežama i na internetu bilo je kad sam bila trudna s Archiejem i Lili, i dok su bili još novorođenčad. Samo razmislite o tome i razmislite o tome zašto bi ljudi bili toliko mrski. To je okrutno. Zašto biste to učinili nekome dok je trudan ili je mlada mama', rekla je Meghan.

Dodala je i da je lako tome podleći ili gotovo podleći jer je baš bolno.

'Ili se možda zato što sam bila trudna aktivira instinkt majke kako bi ste učinili sve možete kako biste zaštitili svoje dijete i kao rezultat toga zaštitite i sebe', rekla je Meghan.

Prema riječima organizatora, ovaj događaj predstavljaju Zaklada Archewell Harryja i Meghan i The 19th, američki neprofitni medijski projekt.

Uz kolege sudionike, Meghan je govorila i o važnosti predstavljanja žena u medijima i zabavi.

U priopćenju su organizatori rekli: 'Zastupljenost žena u medijima i zabavi je daleko odmakla, ali ima još mnogo toga za učiniti, posebno za obojene žene i majke. Sveprisutnost društvenih medija podigla je uloge, stvarajući često opasno okruženje koje je dovelo do ozbiljnih problema s mentalnim zdravljem, posebno kod tinejdžerica'.