Upoznajte Patricka Melrosea

Serija zbog koje je Benedict Cumberbatch uronio u svijet droge i alkohola

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sky UK Ltd. / CineStar TV Channels

Od 6. ožujka u 21h na CineStar TV Premiere 1 kanal stiže mini serija Patrick Melrose koja je podigla veliku prašinu i već prije same produkcije. Naime, serija je snimljena prema obožavanim romanima Edwarda St. Aubyna koji su šokirali čitateljstvo sa temama droge, alkohola i potpunog nedostatka kontrole nad vlastitim životom. Benedict Cumberbatch dobio je jedinstvenu priliku utjeloviti ovog osebujnog lika

Mini serija Patrick Melrose snimljena je u pet dijelova, a svaka epizoda pokazuje jednog poglavlje života problematičnog Melrosa, od njegova djetinjstva u kojemu je iskusio nasilje do odrasle dobe i različitih ovisnosti.

Upoznajte glavne likove

Kad prvi put upoznate Patricka Melrosa, kojega glumi Benedict Cumberbatch, on je profesionalno tumaralo i izuzetan hedonist. Na raspolaganju ima gotovo neograničena sredstva, a njegov privilegirani odgoj donio mu je status onoga koji se vozi u limuzini, druži s osobama iz visokoga društva, te ga u životu zanima samo dvije stvari: prva je društvo stalno novih djevojaka; a druga je gadna ovisnost o heroinu.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sky UK Ltd. / CineStar TV Channels

Tragično je to što su ovi poroci posljedica potrebe da smetne s uma svoje duboko istraumatizirano djetinjstvo, osobito svoj odnos s čudovišnim ocem. Možda vijest o očevoj smrti potakne Patricka da se napokon popravi. No, to će biti dug put s mnogim padovima.

Strogi otac i sklonost hedonizmu

»Samo najbolje, ili ništa.« To je bila mantra Davida Melrosa (Hugo Weaving) koju je prenio i svojemu sinu Patricku. Iako rođen kao član engleske aristokracije, David je zapravo veoma siromašan – sve što ima dolazi od tek nedavno obogaćene obitelji supruge Eleanor.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sky UK Ltd. / CineStar TV Channels

Bivši konjički časnik i liječnik, nekad je smatran skladateljem koji uvelike obećava, sa svojim čudesnim djelima za klavir koja su možda i najljepša stvar koja je ikada dao svijetu. Ali od tada, nije učinio ništa tako značajno – umjesto toga izabrao je svakodnevno opijanje u svojemu dvorcu na jugu Francuske. Bez dvojbe, ono što ga najbolje opisuje jest njegova okrutnost, zbog njegova uživanja tjeranja straha u kosti te ponižavanja drugih. Čak i njegovi tzv. prijatelji – kolege iz njegovih dana na Etonu, uglavnom imaju zadršku prema njemu. No, neupitno je da je njegova vlastita obitelj najviše patila zbog njega.

Jennifer Jason Leigh glumi Eleanor Melrose, nasljednicu tvrtke za čišćenje, iz obitelji koja je jedna od najbogatijih u Americi. Prvo je omogućila mužu Davidu, pa sinu Patricku, njihove hedonističke sklonosti.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sky UK Ltd. / CineStar TV Channels

No, godine muževa zlostavljanja promijenile su je u tupu, alkoholičarsku školjku kakva je nekoć bila. Željela je biti bolja majka Patricku, no Davidovi pritisci da mu moraju usaditi osjećaj samostalnosti samo su značili da ga nikada nije mogla utješiti kada je to najviše trebalo, pa svoje vrijeme i energiju troši u izbjegavanju zlobnoga supruga. Kasnije se domogla svoje slobode, ali, nažalost, nakon što je šteta počinjena. I, kad je pobjegla, a na Patrickov užas, ostavila ga je s Davidom.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sky UK Ltd. / CineStar TV Channels

Život između droge i sreće

Anny Madeley glumi Mary Melrose, Patrickovu ženu koju je upoznao na zabavi uz večeru u razdoblju u kojemu nije pio. Vjenčali su se i dobili dva sina, Roberta i Thomasa. Nažalost, brak trpi zbog sjećanja na njegovo djetinjstvo, pritisaka roditeljstva i skrbi za njegovu bolesnu majku. Mary zna za Patrickove traume iz prošlosti i čini sve kako bi mu bila podrška, no kada mora zažmiriti na njegov alkoholizam i nevjeru, počne zamišljati život bez njega.

Pet napetih, dramatičnih, sarkastičnih i šokantnih epizoda serije Patrick Melrose možete pratiti svakog petka, s početkom od 6. ožujka u 21h, na CineStar TV Premiere 1 kanalu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!