HORMONALNO LUDILO

Sanja Doležal otvoreno o mukama menopauze: 'Derali su me valunzi k'o ludi'

07.05.2022 u 09:19

Bionic
Reading

Pjevačica i voditeljica Sanja Doležal u razgovoru s Josipom Pavičić progovorila je o desetoj godišnjici smrti supruga Nenada, ali i o mukama menopauze kroz koje žene prolaze te podijelila svoje osobno iskustvo

Gostujući u rubrici 'Sasvim opušteno' In Magazina, Sanja Doležal priznala je kako se danas preispituje puno više nego što je to radila u mladosti. Otvoreno govoreći o menopauzi i mukama kroz koje žene u tom razdoblju prolaze, Sanja kaže kako je 'hormonalno ludilo menopauze' zapravo idealna prilika da si žena krene postavljati pitanja 'jer nema više vremena'.

Priznaje da su pitanja 'Tko sam ja? Gdje sam ja sad na pragu 60-e', samo neka od onih koje si je postavila u tom periodu.

'Derali su me valunzi k'o ludi prije pet, šest godina. U momentu kad je vani plus 40, a ti goriš na plus 70 nije lako', otkrila je pjevačica ne krijući da joj je najteže bilo psihički sve to izdržati. Mjesecima je, kaže osjećala, tugu i sjetu pa je čak pomislila da upada u depresiju. Otkriva da je pila čaj od kadulje 'kad su valunzi bili najjači', a odmah se prema menopauzi postavila kao prema prolaznom periodu, poput trudnoće ili puberteta. Danas se, kaže, psihički osjeća bolje no ikad.

  • +2
Sanja Doležal Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

U razgovoru s voditeljicom Josipom Pavičić progovorila je i o 10. obljetnici smrti supruga Nenada. Priznaje da joj nije bilo lako kad je ostala sama s dvoje djece. Život im se, kaže, promijenio naglavačke, a usprkos golemoj tuzi koju je osjećala morala je život graditi ispočetka. Ne krije da je u jednom periodu bila kao zombi, no bila je svjesna da život jednostavno mora ići dalje.

Danas je njezin sin Luka odrastao i ima posao, dok kći Lea već godinama živi u Londonu gdje je završila jazz akademiju. 'Radi nekoliko poslova da bi mogla uopće tamo preživjeti, međutim zadovoljna je i sretna. To je htjela od 15. godine', kaže Sanja koja ne krije da je i njoj, kao i svakoj majci, bilo bolno odvojiti se od djece, no znala je da moraju ići svojim putem. 'Bilo bi suludo, mislim i bolesno, da nastave svoj život uz mene', rekla je pjevačica.