50 GODINA NOVIH FOSILA

Sanja Doležal o Rajku Dujmiću: Nažalost, njegova borba s demonima nije od jučer, bili smo toga svjesni svih tih godina

29.08.2019 u 19:18

Bionic
Reading

U zagrebačkoj Koncertnoj dvorani 'Vatroslava Lisinskog' legendarni Fosili 1. listopada proslavit će veliku obljetnicu koncertom pod nazivom 'Za dobra stara vremena', a pjevačica Sanja Doležal za prilog Studio Jutarnjeg lista otkrila je kako teku pripreme za nastup

Pjevačica Novih fosila Sanja Doležal za Studio Jutarnjeg lista je ispričala kako se još slaže set-lista koja još nije konačna.

'Kontaktirali smo i članove koji su bili na početku grupe, nadamo se da će nam se neki od njih pridružiti i otpjevati pjesme iz tog razdoblja. Na primjer, mnogi ne znaju da su Novi fosili, kad su ih Slobodan Momčilović Moka i Marinko Colnago osnovali 1969. godine, bili samo muški bend. Iz tog razdoblja mnogi znaju pjesmu ‘Kad naš brod plovi’, a ne znaju da su je snimili i izveli baš Novi fosili. Šest godina kasnije, bendu su se pridružili Đurđica Barlović, Vladimir Kočiš Zec i Rajko Dujmić', rekla je Sanja.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

S bendom već neko vrijeme nije Rajko Dujmić, kojeg neće biti ni na koncertu u Lisinskom, a o kojem se posljednjih godina nažalost najčešće može pročitati na stranicama Crne kronike. Pjevačici i ostalim članovima benda zbog toga je jako žao.

'Nikome od nas to nije drago. Žao nam je. Nažalost, njegova borba s demonima nije od jučer, bili smo toga svjesni svih tih godina, pokušavali pomoći, moj suprug ga je vodio na liječenje. Žao mi je jer mislim da je jedan od najboljih, najdarovitijih i najgenijalnijih autora glazbe na ovom području. Uz mnoge tekstopisce i njihove stihove te njegovu glazbu, te će pjesme ostati godinama u nama', kaže Sanja o kolegi iz benda koji se godinama bori s ovisnosti.

Inače, 26. kolovoza bila je i tužna obljetnica smrti Đurđice Barlović, bivše pjevačice Fosila koja je preminula 1992. godine. Imala je samo 41 godinu.

Članica Novih fosila postala je 1977. godine i ostala do 1983. Đurđica je kasnije snimila još četiri solo studijska albuma, a 1992., kada je preminula, pripremala je i svoj peti album.