OTVORILA DUŠU

Sanja Doležal o onome što nam se događa: 'Vjerujem da su mnogi od nas svjesni da je krivac upravo čovjek'

14.04.2020 u 10:31

Bionic
Reading

Kao svi pjevačica i televizijska voditeljica Sanja Doležal drži se preporuka Stožera te vrijeme provodi u svom domu. Prvih dana je, priznala je, manijakalno čistila, pospremala ormare, nervozno iščekivala vijesti i obraćanje Stožera, a kad je shvatila da su se u nju uvukli strah i nervoza smanjila je gledanje televizije te sada pogleda kakav dobar dokumentarac i čita

Oduvijek sam puno čitala, nekoliko knjiga paralelno, sada imam vremena pa čitam knjige koje sam dobila od djece za Božić, a još ih nisam stigla pročitati.', ispričala je Sanja Doležal za Večernji list.

Kako je ove godine Uskrs bio potpuno drukčiji nego inače, provela ga je skromno, no bez obitelji. 'Moji su roditelji stariji, iz ugrožene skupine, pa nije preporučljivo da se družimo. Svakako moramo paziti najviše na njih, pa ćemo se zahvaljujući tehnologiji, kao i dosad, ovih dana više družiti virtualno. Ali kad sve prođe, a nadam se da uskoro hoće, naći ćemo se na predivnoj Mrežnici i nadoknaditi druženje. Samo neka su svi živi i zdravi', poručila je.

Njezin sin Luka studira matematiku u Nizozemskoj, a kćer Lea je na jazz-akademiji u Londonu no zbog pandemije su se vratili u Zagreb.

'Luka se vratio netom prije toga jer je položio ispite, a Lea nedugo zatim. Kako su im bila otkazana predavanja na fakultetima, nije bilo potrebe da ostanu tamo. A meni je svakako draže da sve to prebrodimo zajedno', kaže Sanja. Ona ne nosi masku ni rukavice, pere ruke često, ali se ne družim s prijateljima i poštujem distancu među ljudima. 'Ne živim u strahu, ali sam oprezna', priznala je.

Već sam dugo je, kaže, svjesna da je ljudska vrsta dovela ovaj naš planet do ruba. 'Poplave, požari, tornada, potresi koji tuku po cijeloj zemaljskoj kugli, zagađenost zraka, voda i oceana, izumiranje životinjskih vrsta... Vjerujem da su mnogi od nas svjesni da je krivac upravo čovjek', rekla je.

Vjera u njezinom životu igra veliku ulogu. 'Prihvaćati i zahvaljivati na lijepim i teškim trenucima treba uvijek, iako to nije uvijek lako'. Puno su joj, izjavila je, u životu pomogli razgovori s paterom Zvjezdanom Linićem. 'Sretna sam da je bio uz mene kad je moj suprug umro. Inače, bio je predivan čovjek, karizmatik, vjerujem da svima nedostaje', otkrila je.

Ovo su preventivne mjere koje možete poduzeti za zaštitu od koronavirusa: