NOVOSTI SA KRALJEVSKIH DVORA

Samozatajna snaha kraljičina je miljenica: Hoće li odlaskom Harrya i Meghan profitirati supruga najmlađeg sina Elizabete II?

24.01.2020 u 06:27

Bionic
Reading

Sve je izglednije da će 'rupa', nastala odlaskom Harryja i Meghan iz kraljevske obitelji, uskoro biti popunjena, te da će se na to mjesto savršeno uklopiti najmlađi kraljičin sin, princ Edward, poznatiji kao grof od Wessexa, ali i njegova supruga, vojvotkinja Sophie, koja se u ulogu nove kraljičine miljenice već uživila

Vojvotkinja od Wessexa jučer je proslavila svoj 55. rođendan, a umjesto obiteljske proslave bila je uzvanik na događanju kojeg su u Buckinghamskoj palači organizirali princ William i Kate Middleton. Ono što je svima posebno upalo u oči činjenica je da je i Sophie Rhys-Jones, koje je bilo njezino ime prije negoli se udala za najmlađeg sina kraljice Elizabete II, princa Edwarda, i time dobila titulu vojvotkinje, odabrala haljinu u crvenoj boji, baš kao i domaćica Kate Middleton.

  • +10
Sophie Wessex Izvor: Profimedia / Autor: ALPR/ADM / Capital pictures / Profimedia

No, sve to nju niti najmanje ne zamara, osobito jer je i sama svjesna da joj nitko neće ništa prigovoriti budući da je upravo ona kraljičina miljenica. Iako je godinama bila u sjeni, zajedno sa svojim suprugom, 2020. godina mogla bi joj donijeti velike promjene, osobito nakon što su kraljevsku obitelj napustili princ Harry i Meghan Markle. Upravo zbog toga mnogi nagađaju kako bi vojvoda i vojvotkinja od Wessexa mogli doći na mjesto koje je do sada bilo rezervirano za vojvodu i vojvotkinju od Sussexa.

Navodno bi oni trebali nastaviti gdje su oni stali, te će preuzeti i pokroviteljstva, kao i odlaske na sva važna događanja. S odlaskom Harryja i Meghan, zbog svega što je kraljevskoj obitelji priredio princ Andrew, ali i iz činjenice da ni ostatak vladajućih nisu više u godinama kada mogu obilaziti sve patronaže (umirovljeni princ Philip ima 98, kraljica Elizabeta II gotovo 94, dok su princ Charles i Camilla u svojim 70-im), otvorila se nova pozicija, a tko je bolji za preuzimanje dužnosti od najmlađeg kraljičina sina koji je zajedno sa suprugom godinama živio u sjeni cijele obitelji da bi im se sada napokon zvijezde poklopile.

'Sophie je vrlo bliska s kraljicom i zapravo je njezina najdraža snaha. Nedavno je bila na nekoliko prekomorskih putovanja koje je odradila besprijekorno. Djeca su joj sada već odrasla i svi su uvjereni kako je ona idealna za ovu ulogu. Napunila je 55 godina, u top formi je i prepuna energije. Mislim da je i sama svjesna da može puno dati i napraviti i da samo čeka da ju netko pita da uskoči. Charles jednostavno mora shvatiti da ne može više 'smanjivati' obitelj i kraljevske dužnosti, jer malo po malo gubi one koji tu dužnost mogu obnašati. Sophie je savršen odabir i svi misle da ima potencijal da postane kraljevska zvijezda ukoliko joj se pruži šansa', rekao je dobro upućen izvor kraljevske obitelji.

Kraljičinom miljenicom i osobom od povjerenja Sophie je postala još prije dva desetljeća kada se udala za njezina najmlađeg sina, princa Edwarda. Navodno je kraljica toliko voli i cijeni da je više smatra kćerkom nego li snahom. Razlog se možda krije i u tome što je jedino Sophie izdržala toliko dugo u braku s njezinim sinom, živeći život bez previše skandala, osobito nakon što su se sva ostala njezina djeca, princ Charles, princeza Anne i princ Andrew, rastali.

Kraljica i Sophia navodno često provode subote ili nedjeljne večeri zajedno u Windsoru, a to vrijeme koriste da pogledaju zajedno stare ratne filmove ili povijesne dokumentarce, a upravo nju Elizabeta II često bira da joj bude pratnja kada primjerice odlazi na mise u Sandringhamu ili Balmoralu.

No, to nije sve, koliko su njih dvije bliske govori i nadimak koji je Sophie iskoristila u jednom svom govoru obraćajući se kraljici kao 'mami'. Hoće li kraljica otići 'do kraja' i dati joj puno povjerenje i veće ovlasti, doznat će se u skoro vrijeme.