NJEGOVA STRANA PRIČE

Otac Meghan Markle: 'Došao je trenutak da se obranim, jer moja kćer i zet su govorili jako ružno o meni'

22.01.2020 u 10:25

Bionic
Reading

Thomas Markle obratio se javnosti u 90-minutnom dokumentarcu u kojem opširno i bez zadrške govori o odnosu s kćeri Meghan Markle i zetom princom Harryjem. Osvrnuo se na njihov posljednji telefonski razgovor koji nije lijepo završio

U jeku kraljevske krize i odlaska princa Harryja i Meghan Markle s britanskog dvora, medijima se obratio Thomas Markle. Otac sada već bivše vojvotkinje napokon je došao na svoje i bez zadrške izrekao svoju stranu priče o odnosu s kćeri. Prisjetio se svih situacija i kontakata s Meghan u posljednje četiri godine te ih detaljno ispričao dok ga je kamera snimala u njegovu domu u Novom Meksiku, gdje živi otkako je otišao u mirovinu.

'Došao je trenutak da obranim sebe, jer moja kćer i zet su govorili jako ružno o meni. Nije me više briga što će tko misliti. Moram sebe staviti na prvo mjesto. Oni mi duguju za sve što sam prošao zbog njih. Trebali bi me nagraditi', rekao je Thomas Markle.

  • +9
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / Mega Agency / Profimedia

Umirovljeni 75-godišnji direktor rasvjete, cijeli je radni vijek proveo u Hollywoodu radeći na filmskim setovima, te tako uveo svoju kćer u glumački svijet. Sve do njezina preseljenja u Veliku Britaniju, otac i kćer imali su redovit kontakt i pristojan odnos.

'Moja kćer mi je čak rekla da će se ona brinuti o meni kada ostarim. Moja starost je došla, vrijeme je da preuzme brigu', rekao je Markle te se prisjetio kako trenutka kad je doznao da njegova kći hoda s britanskim princom.

'Nazvala me i rekla da ima novog dečka, da je Britanac i da je princ Harry te je onda njemu kratko predala slušalicu te smo Harry i ja izmijenili nekoliko riječi. Moja reakcija bila je uobičajena, nisam od toga radio veliku senzaciju, a nisam ni znao kakva procedura slijedi', kazao je Thomas.

No kako je Meghan otišla u Europu, tako je okrenula leđa svojoj obitelji, ocu i njegovoj strani obitelji, a ljubav je pukla nakon što je Markle odglumio isprobavanje odijela za kćerinu svadbu ispred objektiva paparazza što mu je i honorirano.

Zbog toga, kaže sad Thomas, i danas žali.

'Sjećam se da mi je Harry rekao: Da si me slušao ovo se ne bi dogodilo. Bili su jako ljuti i razočarani. Tada sam im rekao da mislim da im je žao što nisam mrtav kako bi mogli glumiti tugu što me nema i poklopio im slušalicu. Tada sam završio s njima', rekao je Meghanin otac te naglasio da smatra kako ga kćer više ne želi ni vidjeti ni čuti.

Thomas Markle dotaknuo se i odluke svoje kćeri o odstupanju s kraljevskih dužnosti: 'Svaka djevojčica mašta o tome da postane princeza jednoga dana. Moja kćer je dobila tu priliku i sad je odbacila. Izgleda da je sve odbacila samo zbog novca. Osim toga živjeli su u palači od 3 milijuna dolara koja ima 26 soba i to im nije bilo dovoljno. Stidim se zbog nje i ovo je nevjerojatan potez. Nečuveno je što rade kraljevskoj obitelji.'

Objasnio je kako je razočaran i odlukom da ga kćer i zet ne nazovu i uvesele saznanjem da će postati djed, već je Thomas tu radosnu vijest doznao slušajući radio u automobilu. Volio bi vidjeti unuka, misli da ima pravo na to, no ne zna hoće li ikada dobiti priliku.

  • +3
Meghan Markle i princ Harry s malenim Archiejem Izvor: Profimedia / Autor: Pool/George Rogers / Sipa Press / Profimedia