raspisala se

Romina Knežić posljednjih dana je 'živnula' na društvenim mrežama i iznenadila pratitelje životnim anegdotama

11.11.2021 u 12:13

Bionic
Reading

Voditeljica Dnevnika Nove TV u svibnju je otvorila profil na Instagramu, no na njemu većinom objavljuje pejzaže i cvijeće koje sama snimi, bez ikakvih opisa. Zato je vrlo aktivna na Facebooku, na kojem ima 'vojsku' od 40 tisuća pratitelja

Premda i na Facebooku uglavnom objavljuje svoje ili tuđe zanimljive prizore te poneku fotografiju iz poslovnog okruženja, zadnjih dana Romina Knežić ondje opisuje neke događaje iz svog života i dijeli savjete.

'Iz života jedne obične žene... Staneš li katkad, dok trčiš stazama 'moranja'? Onako svjesno bez da te itko upozori. Rijetko. Nekad. Nikad. Probaj sad! Stani i slušaj kako lišće šušti pod nogama. A tek kako miriše... To su detalji. Detalji koji život znače…', poručila je voditeljica Dnevnika Nove TV u najnovijoj objavi.

Dobila je zanimljive osvrte svojih pratitelja. 'Kad šetam peseka, sve to radim', 'Moramo imati vremena za primjećivati male stvari', 'Treba prirodu više cijeniti i voljeti', 'Nažalost, nismo svjesni vrlina ljepote koja nam je pružena', bili su samo neki od komentara.

Prije toga je opisala crticu na temu lifta.

'Nedjelja. Odlazim na posao i bez razmišljanja odlučim do suterena putovati liftom. Pritišćem gumb. Vrata se zatvaraju. Putujem. Stigla! Dobro, i? Hoću izaći iz dizala, a vrata se ne otvaraju. Što je sad? Pritišćem ponovno gumb za otvaranje vrata, ali ništa. Stao lift. Pritišćem novu tipku, onu za alarm. Čuje li ga uopće tko? Čuje. Hvala ti, Bože. Samo što nisam izašla, tješim se. Ide pomoć, sad će se brzo otvoriti ta vrata. Okrećem se oko sebe. Kao da sam u limenoj kutiji, u zatvorenoj konzervi. Kreće panika, ne mogu disati. Nema zraka! Ljudi, zovite nekoga, neka brzo dođe, ne mogu disati. Pritišćem novi gumb, onaj za ventilator. Bez uspjeha. Osjećaj straha raste. Umrijet ću ovdje, prošlo je već pola sata… Blokirana sam u liftu. Kojem? Onom stvarnom ili liftu života - pitam se. Ne, ovo je stvarnost, ovo se zaista događa. Žedna sam... Želim, čim prije izaći, a ne ide!' opisala je.

Romina Knežić upitala je pratitelje je li tako i s našim glavama.

'Godinama smo zatočeni i to svojom voljom. Mi smo se sami odveli u taj lift, od svih prostorija s prekrasnim pogledom na more, jezero, rijeku, šumu baš smo se izabrali smjestiti u lift, sterilnu limenu kutiju sa zrcalom u kojem gledamo najopasniju životinju na svijetu - sebe! Ili još gore, ne vidimo se! Samo koračamo svijetom u kojem vidimo i nebo i široka polja, ali s blokiranim liftom u glavi. Umjesto da stvaramo mogućnosti i postavljamo se u središte beskraja…mi, eto, sami sebe blokiramo u liftu. I to nesvjesno. Nešto nas u jednome trenutku bez prethodnog upozorenja ispreskače i bez pitanja gurne, i blokira', zaključila je objavu.

  • +3
Romina Knežić Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL