PRIZNANJE ZA LEGENDU

Razlog za slavlje: Oliveru Dragojeviću Porin za životno djelo

16.02.2018 u 17:21

Bionic
Reading

Splitski glazbenik ima razloga za slavlje. Osim što se dobro oporavlja, Oliver Dragojević se veseli i nagradi Porin za životno djelo. Osim njega nagrada će pripasti i pijanistici Pavici Gvozdić, te Jakši Fiamengu, koji je napisao tekstove za neke od najljepših Oliverovih pjesama kao što su 'Nocturno', 'Nadalina', 'Karoca gre', 'Valo veloluška' i druge

Oliver Dragojević je u dosadašnjoj karijeri dobio čak 30 Porina. Više ih od njega imaju samo Nikša Bratoš (32) i Gibonni (37).  

Jedan je od najistaknutijih glazbenika na našoj glazbenoj sceni. U karijeri dugoj 50 godina iza sebe ima preko 40 snimljenih albuma, live albuma i kompilacija, a višegodišnju plodonosnu suradnju imao je sa Zdenkom Runjićem. Jedan je od Porinom najnagrađivanijih izvođača i jedan od rijetkih hrvatskih glazbenika koji se mogu pohvaliti nastupima u njujorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji te Opera Houseu u Sydneyju. Spektakularnim koncertom u rasprodanoj zagrebačkoj Areni prošle je godine proslavio 70. rođendan te obilježio pola stoljeća uspješne glazbene karijere.

Iz splitske bolnice je izašao još uoči prošlih blagdana. Završio je s kemoterapijom, nakon čega je podvrgnut imunoterapiji. Liječnici su mu rekli kako CT pokazuje da se tumor smanjio. Oliver trenutno odmara u Veloj Luci.

Statuu Porina će, kao i ostali dobitnici nagrade za životno djelo, preuzeti na svečanoj dodjeli 23. ožujka u Splitu

  • +15
Oliver Dragojević Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL