o njoj se GOVORI

Razgovarali smo sa zvijezdom serije 'Kumovi' Jagodom Kumrić: 'Dosad me život naučio da sve prođe, a i kad vremena nisu baš najbolja, uvijek se izvuče nešto dobro iz toga'

22.05.2022 u 16:33

Bionic
Reading

Šarmantna splitska glumica nedavno je stigla kao pojačanje u seriju na Novoj TV. Glumi Vedranu, lik koji se nakon dugo vremena vraća u Zaglave, a svojom pojavom unijet će pomutnju i razrušiti idilu glavnog ljubavnog para, Janka (Momčilo Otašević) i Luce (Ana Uršula Najev). Dok glumačka ekipa marljivo radi na setu, Jagodu Kumrić 'priveli' smo na razgovor za tportal

Jagodu Kumrić publika je zavoljela zbog simpatičnih uloga u televizijskim serijama, počevši od Nikol Zlatar u 'Larinom izboru', Irene u 'Drugo ime ljubavi' i Snježane u 'Kud puklo da puklo'. Bila je protagonistica prve hrvatske web serije 'Nikol povjerljivo', a glumila je i u filmu 'Soba s glasovirom' makedonskog redatelja Igora Ivanova. Želja joj je odigrati ozbiljnu filmsku ulogu, a od svih uvijek će joj biti najdraža uloga - majke.

30-godišnja glumica mama je djevojčice Nastasje. Osim glume (od koje nije odustala ni nakon dva neuspješna pokušaja upisivanja Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, da bi je na kraju studirala u Splitu), pokazuje poduzetničku crtu koju je naslijedila od majke. Svojedobno je otvorila agenciju za organizaciju vjenčanja, a u lockdownu je pokrenula modni brend pod nazivom Mrsh by Jagoda Kumrić.

Jeste li zadovoljni ulogom Vedrane, koliko se možete poistovjetiti s njom?

Zadovoljna sam ulogom Vedrane jer je malo drugačiji lik od onih koje sam imala priliku dosad igrati. Nastojim prikazati što više njen karakter, koliko mi to scenarij dopušta. Svaki lik koji igram ima u sebi mali dio mene. Ponekad je to neki skriveni dio koji moram izvući, ponekad nije.

Na setu su mahom poznati glumci (s nekima ste studirali) i kakvo raspoloženje vlada?

Generalno vlada jako lijepo raspoloženje i mislim da svi uživamo doći na snimanje jer je atmosfera opuštena i uz rad uvijek nađemo vrijeme za zezanciju. Drago mi je vidjeti na setu mlade glumce koji su završili Akademiju u Splitu. Tu su i moji prijatelji, kao i glumci s kojima sam prije surađivala. Meni kao mladoj glumici čast je igrati uz bok s velikim glumačkim imenima kao što su Milan Štrljić, Rada Mrkšić, Vlasta Ramljak...

Kako ste se pripremali za ulogu i kako inače izgleda vaš glumački proces? Šećete li po stanu učeći tekst, gledate li se u ogledalo dok izgovarate replike?

Volim se dobro pripremiti, tako se osjećam sigurnije. Prvo sam dobro proučila pisani materijal, pa sam onda odlučivala koji dio ću dodati iz sebe, a koji dio ću uzeti iz okoline promatrajući ljude koje smatram sličnima Vedrani. Volim imati tekst u malom prstu, pa ga uvijek dan prije snimanja naučim u miru. U ogledalo se ne gledam, smatram da je to netočno. Situacija i lik koji prikazujemo kao glumci mora doći iznutra. Moram znati što radim, koja mi je svrha u sceni da bi iz toga proizašle emocija, promjena i situacija. Ako se gledam u ogledalo, imam samo vanjski prikaz, a onda u tome nema ništa zanimljivo.

Serija 'Kumovi' je vrlo brzo stekla naklonost publike. Po vašem mišljenju, što je dobitna formula?

Drago mi je da publika prepoznaje trud čitave produkcije i glumaca. Po meni, dobitna formula je različitost likova. Serija 'Kumovi' ima čitav spektar različitih karaktera koje je zanimljivo gledati u običnim životnim situacijama koje smo svi mi doživjeli bar jednom. Generalno, scenarij je dosta životan, nije previše dramatičan i mislim da se publika poistovjeti s tim životnim situacijama koje prikazujemo.

Što volite čitati, gledati, slušati od domaćih autora i autorica, tko vam je u zadnje vrijeme privukao pozornost?

Baš sam nedavno pročitala roman Tisje Kljaković Braić 'U malu je uša đava'. I baš mi se svidio, prisjetio me na neke momente iz djetinjstva i probudio nostalgiju prema Splitu. Jučer sam pogledala izuzetno dobru predstavu u ZKM-u 'Dobro je dok umiremo po redu', čiji tekst potpisuje Ivor Martinić.

Jeste li prava Dalmatinka kad je temperament posrijedi? Kada ga ne možete obuzdati?

Temperament ne mogu obuzdati u svađi i ako je neka nepravda posrijedi. Bez obzira radi li se o nepravdi prema meni ili nekom drugom, ja svoj temperament ni ne pokušavam obuzdati u toj situaciji.

Ako naletite na nekakvu kritiku, može li vas povrijediti?

Uvijek se vodim onom starom da nije bitno što se kaže, nego tko kaže. Kritike koje nisu konstruktivne i obrazložene uopće ne doživljavam. Ako mi netko želi uputiti argumentiranu kritiku, to mi je u redu.

Pandemija, ratovi, potresi, nažalost, obilježili su protekle dvije godine. Koliko to sve utječe na vas i postoje li neki rituali ili mjesta na koja pobjegnete?

Utjecalo je na mene kao i na sve druge ljude. Uvukao se neki kolektivni strah od života i budućnosti u sve nas, ali isto tako nas je sve naučilo okrenuti se sebi, usporiti i vrednovati ono što i koga imamo oko sebe. Tijekom cijele pandemije i poslije sam se trudila biti što smirenija i napraviti što mogu. Dosad me život naučio da sve prođe i da kad i vremena nisu baš najbolja, uvijek se izvuče nešto dobro iz toga.

Tijekom lockdowna pokrenuli ste modni brend Mrsh. Kako se razvijaju stvari na tom planu?

Trenutno, iz tehničkih razloga, ne mogu ući na Mrshov profil na Instagramu, ali uskoro ću prebaciti svu komunikaciju i prodaju na svoj profil.

Kada imate vremena za opuštanje? U čemu tada uživate?

Uživam u čitanju, odlascima u kazalište i kino. Družim se s ljudima koji su mi dragi. Kad mi vrijeme i novac to dopuste, volim putovati. Gledam dokumentarce, šećem se prirodom.

Majka ste 3,5-godišnje Nastasje. Koje svoje osobine prepoznajete u njoj?

Nastasja je, kako mi se trenutno čini, u potpunosti naslijedila moj karakter. Ona je potpuno svoja i zna što hoće, ali i dosta tvrdoglava. To je dobro za njenu budućnost, ali izazov za mene, hahaha.

Čemu vas je naučila vaša djevojčica?

Naučila me strpljenju, nesebičnosti, smirila me i ukazala mi je na važnost malih svakodnevnih trenutaka.

  • +9
Jagoda Kumrić Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo