POVRATAK TOMA CRUISEA

Prve kritike nastavka 'Top Guna' iznenađujuće su dobre, a evo što pišu ugledni filmski kritičari

13.05.2022 u 22:06

Bionic
Reading

Nastavak legendarnog 'Top Guna' izazvao je veliko medijsko zanimanje, a sudeći prema prvim kritikama, film itekako vrijedi pogledati

Kako piše Peter Debruge, filmski kritičar uglednog Varietyja, riječ je o filmskom nastavku koji miče barijere.

Cruise se udružio s redateljem filma 'Oblivion' Josephom Kosinskim, u ovom zadivljujućem nastavku koji se gleda u jednom dahu, a Varietyjev kritičar posebno je pohvalio uzbudljive prizore iz zraka.

Novi nastavak 'Top Gun: Maverick' o Peteu 'Maverick' Mitchellu (Cruise), dodaje, više je nego potreban danas iako svijet nije na istom mjestu kao 1986., kada je 'Top Gun' vladao blagajnama, no ovaj blockbuster je zadivljujuće režiran.

Indiewireov David Ehrlich pak kaže da je dugo odgađani nastavak samouvjeren i emotivan, te jamči sjajan provod u kinu uz prizore koji ostavljaju bez daha.

  • +7
Tom Cruise na premijeri 'Top Gun: Maverick' Izvor: Profimedia / Autor: Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

David Rooney iz The Hollywood Reportera piše kako je film virtuozno režiran, uz nezaboravne scene, ali i odlično obrađene odnose između Mavericka i Roostera te je pohvalio odličnu glumačku ekipu.

Inače, film čiji se nastavak čeka od 1986. godine, bit će službeno predstavljen na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu.

Izvor: Društvene mreže

No, nažalost ljubavna priča Mavericka i Charlotte Charlie Blackwood, koju je u originalu utjelovila Kelly McGillis, neće dobiti svoj nastavak i to iz jednostavno razloga - jer McGillis nije ni dobila pozivnicu da glumi i u nastavku filma. Njezin lik uopće nije bio ni u razmatranju da postane dijelom scenarija.

Cruise je Mavericka utjelovio sa samo 23 godine, a svojim je šarmom i neodoljivim osmijehom odmah osvojio srca milijuna obožavateljica diljem svijeta. Danas mu je 59 godina, iza njega su brojni estetski zahvati kojima je želio zaustaviti starenje, no uloga Mavericka u nastavku 'Top Guna' i dalje mu itekako pristaje.

Radnja ovog nastavka smještena je 30 godina kasnije, a Maverick se ovoga puta našao u ulozi instruktora novih generacija pilota, a njih su, redom, odglumili Miles Teller, Glenn Powell, Monica Barbaro i Jay Ellis. Teller glumi Bradleyja Roostera Bradshawa, sina Maverickovog najboljeg prijatelja, pokojnog Nicka Goosea Bradshawa.

Inače, naslovnu pjesmu iz filma 'Hold My Hand' otpjevala je Lady Gaga.