jedan oscar

Prošlo je 40 godina otkako je Julianne Moore stigla u Hollywoodu: 'Ne mogu vjerovati da ovo radim ovoliko dugo, imala sam sreće'

17.02.2023 u 15:53

Bionic
Reading

Julianne Moore jedna je od najistaknutijih glumica u Hollywoodu, a uloge u filmovima Devet mjeseci' i 'Izgubljeni svijet: Jurski park' popločale su njezin put uspjehu. Tijekom karijere zaradila je pet nominacija za Oscara, a 2015. osvojila je svoj prvi i (zasad) jedini prestižni zlatni kipić

Crvenokosa glumica Julianne Moore zasigurno je jedna od velikanki Hollywooda. U svijetu glume nalazi se već 40 godina, a kroz godine ostavila je značajan trag svojim postignućima. Njezin rad prate mnogobrojni obožavatelji i kolege iz glumačkog svijeta, a glumica se osvrnula na godine iza nje izrazivši zadovoljstvo što je danas tu gdje je.

Njezina karijera započela je sredinom osamdesetih u sapunici 'As the World Turns' gdje je glumila dobre i zle blizanke. Nakon toga nastavila je dobivati ​​male uloge koje su ostavile veliki dojam. Malo po malo, glumica je pokazala da je spremna za veće uloge.

S vremenom je postala jedna od najslavnijih i najcjenjenijih glumica svoje generacije. Glavne uloge u filmovima 'Devet mjeseci' i 'Izgubljeni svijet: Jurski park' postavile su je kao vodeću glumicu u Hollywoodu.

Tijekom karijere zaradila je pet nominacija za Oscara, a 2015. kući je odnijela najtraženiji zlatni kipić iz svijeta glume. Za ulogu žene Alice kojoj je dijagnosticirana Alzheimerova bolest u drami 'Zauvijek Alice' dobila je Oscar, ali i nagradu BAFTA, Zlatni globus te mnoge druge nagrade i nominacije.

  • +6
Julianne Moore Izvor: Profimedia / Autor: BSM STUDIO-BIG INDIE PICTURES-KILLER FILMS-SHRIVER FILMS - Album / Album / Profimedia

Njezina karijera broji nevjerojatnih 116 nagrada i 163 nominacija za prestižne filmske nagrade. 

Glumičin novi projekt potpuno ju je osvojio te je nakon čitanja scenarija odlučila da mora sudjelovati i u produkciji. U filmu 'Sharper' glumi Madeline, zagonetnu suprugu milijardera koja živi život krojen po vlastitim željama. 'Sve što radi, radi jer je to za nju. Ljudi s kojima se druži, način na koji se odijeva, način na koji kupuje, sve je to zato što je vođena vlastitom željom i vlastitim osjećajem zadovoljstva', komentirala je glumica svoju najnoviju ulogu.

  • +5
Julianne Moore Izvor: Profimedia / Autor: ANTHONY HARVEY / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA