ONA TO žestoko OPOVRGAVA

Procurio dopis koji govori da je Meghan Markle maltretirala osoblje u palači: 'Čini se i da vojvotkinja namjerava uvijek imati nekoga na piku'

03.03.2021 u 10:12

Bionic
Reading

U britanskim medijima ponovno se pojavila priča da je Meghan Markle maltretirala članove osoblja uz tvrdnje da je stariji član osoblja Kensingtonske palače protiv vojvotkinje od Sussexa podnio pritužbu zbog maltretiranja prije nego što su se ona i princ Harry povukli s kraljevskih dužnosti

Kako piše The Times, pritužbu na Meghanini račun napisao je u listopadu 2018. Jason Knauf, koji je tada radio kao tajnik za komunikacije Harryja i Mehgan, a u njoj tvrdi da je vojvotkinja potjerala dva osobna asistenta iz kućanstva i potkopavala povjerenje trećeg člana osoblja.

U novinama se navodi kako se čini da je gospodin Knauf, koji je sada na čelu dobrotvorne zaklade vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, želio da Buckinghamska palača zaštiti osoblje za koje je tvrdio da je pod nepodnošljivim pritiskom Meghan Markle. Tvrdi se i da ga je Harry molio da prestane s optužbama.

The Times izvještava i da je glasnogovornik Sussexa žestoko odbacio tvrdnje, kazavši kako su Meghan i Harry žrtve proračunate kampanje blaćenja utemeljene na obmanjujućim i štetnim dezinformacijama.

  • +16
Meghan Markle i princ Harry Izvor: EPA / Autor: DOMINIC LIPINSKI / PA PHOTOS / P

Odvjetnici odmetnutog kraljevskog para za novine su rekli kako Buckinghamska palača to koristi za prenošenje potpuno lažne naracije uoči velikog intervjua para s Oprah Winfrey ovog vikenda.

Dodaju i kako je vojvotkinju ražalostio ovaj posljednji napad na njezin lik, osobito stoga što je sama bila meta nasilja i što je vrlo predana pružanju podrške onima koji su doživjeli bol i traumu.

U e-mailu do kojeg je došao Times, gospodin Knauf izražava zabrinutost kako se nije ništa učinilo i da se ubuduće neće učiniti za zaštitu osoblja palače.

'Vrlo sam zabrinut što je u proteklih godinu dana vojvotkinja maltretirala dvije osobe iz kućanstva. Tretman osobe X bio je potpuno neprihvatljiv. Čini se i da vojvotkinja namjerava uvijek imati nekoga na piku. Maltretira osobu Y i pokušava potkopati njezino samopouzdanje. Imamo dosta izvještaja ljudi koji svjedoče neprihvatljivom ponašanju prema osobi Y', citirao je Times dijelove Knaufovog e-maila.

Izvor je Timesu rekao i da se princ Harry, nakon što su mu rekli za pritužbu, sastao s Knaufom i molio ga da to ne tjera dalje. Odvjetnici Harryja i Meghan poriču bilo kakav sastanak.

U novinama se spominju i dijamantne naušnice koje je Meghan nosila na večeri u Fidžiju 2018. godine. Naušnice su vjenčani dar prijestolonasljednika Saudijske Arabije Mohammeda bin Salmana, za kojega SAD tvrde da je odobrio ubojstvo svog kritičara, novinara Jamala Khashoggija.

Večera na kojoj je Meghan nosila te naušnice održala se tri tjedna nakon ubojstva, a u to je vrijeme objavljeno da su naušnice posuđene. U Timesu navode kako Meghan ne poriče da je to rekla, iako je bila svjesna njihovog porijekla.

Njeni odvjetnici poriču da je ikoga dovodila u zabludu oko njihovog porijekla. Vezano za maltretiranja koja ona poriče, njeni su odvjetnici izjavili da je službu napustio samo jedan pojedinac nakon saznanja o nedoličnom ponašanju.

'Nazovimo to samo onim što jest – proračunatom kampanjom blaćenja koja se temelji na obmanjujućim i štetnim dezinformacijama. Razočarani smo što moramo gledati kako ovaj klevetnički prikaz vojvotkinje od Sussexa dobiva vjerodostojnost od strane medija. Nije slučajnost da britanski mediji izvještavaju o ovim iskrivljenim i nekoliko godina starim optužbama, čiji je cilj potkopavanje vojvotkinje, neposredno prije nego što bi ona i vojvoda trebali otvoreno i iskreno razgovarati o svom iskustvu posljednjih godina', izjavio je glasnogovornik Sussexa za The Times.