NIJE BILO IZBORA

Pritisak se vršio iz palače: Meghan i Kate birale su odjeću kako bi izgledale poput Diane

27.11.2023 u 12:55

Bionic
Reading

Nova knjiga Omida Scobieja, 'Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival', otkriva i nove detalje iz života pojedinih članova kraljevske obitelji, a koja bi mogla unijeti i nove razdore

Ako je vjerovati novinaru Omidu Scobieju i njegovoj najnovijoj knjizi, koji je očito informacije dobio 'iz prve ruke', iako Meghan Markle i princ Harry to u posljednje vrijeme demantiraju, palača je usmjeravala modno vojvotkinju od Sussexa i princezu od Walesa.

Kako piše na stranicama knjige, a u koju su uvid dobili novinari Page Sixa, Meghan Markle i Kate Middleton redovito su tijekom javnih pojavljivanja replicirali najpoznatija modna izdanja pokojne princeze Diane, često noseći modne detalje koje je za života nosila miljenica Britanaca.

Autor napominje kako činjenica da su njih dvije u braku sa sinovima britanskog kralja Charlesa III, prinčevima Harryjem i Williamom, i ne treba čuditi da su Meghan i Kate mogle nositi stvari koje su jednom bile u vlasništvu princeze Diane.

male nježnosti

U inat glasinama: Nježni zagrljaji i šaputanja u javnosti princa Harryja i Meghan Markle

Pogledaj galeriju

U razgovoru s osobom bliskom kraljevskoj obitelji, a koja je, kaže, radila s 39-godišnjim Harryjem i 41-godišnjim Williamom, Scobie je doznao kako su se odluke, a koje su se odnosile na odijevanje vojvotkinje od Sussexa i princeze od Walesa, uvijek raspravljale s njima dvojicom.

'Bilo je jasno da se netko stalno vraća u prošlost i izvlači stare fotografije princeze Diane na određenom mjestu ili u određeno vrijeme, a kako bi dobili ideju. U pravom trenutku ovo može biti uistinu lijepa gesta, no isto tako možete osjećati nelagodu kada shvatite da sve to orkestrira sustav koji joj je zagorčao život, i institucija koja još uvijek želi doživjeti malo tog njezinog sjaja.'

OMILJENA PRINCEZA

Ovo je potez dostojan buduće kraljice: Kate Middleton osvojila srce nacije

Pogledaj galeriju

41-godišnja Kate Middleton i 42-godišnja Meghan Markle od ulaska u kraljevsku obitelj često su nosile nešto što je bilo nasljeđe njihove pokojne svekrve. Tako je recimo u svibnju Meghan snimljena s Dianinim Cartierovim ručnim satom dok je planinarila, dok je s druge strane Kate Middleton 2019. nosila njezine legendarne naušnice od safira.

Kate je odala počast Diani i u srpnju, noseći blejzer u mint zelenoj boji na Wimbledoneu, a koja je nalikovala haljini koju je pokojna princeza nosila još 1981. godine.