maleni ernest

Princeza Eugenie dugo skrivala vijest o sinu, a dala mu je ime posebnog značenja

06.06.2023 u 13:50

Bionic
Reading

Princeza Eugenie i njezin suprug Jack Brooksbank dočekali su dolazak još jednog sinčića. Nakon sina Augusta, u njihovu je obitelj stigao i Ernest, a to je ime posebnog značenja

Princeza Eugenie na vlastitom Instagram profilu otkrila je radosnu vijest koja ovih dana veseli članove kraljevske obitelji. Naime, dosad tročlana obitelj postala je četveročlana, a sve zbog dolaska malenog Ernesta koji je na svijet stigao 30. svibnja.

Drugi sin princeze Eugenie i Jacka Brooksbanka nosi ime Ernest George Ronnie Brooksbank, a ime nosi i nezanemarivo obiteljsko nasljeđe.

'Ime je dobio po svom pra-pra-pradjedu Georgeu, njegovom djedu Georgeu i mom djedu Ronaldu', napisala je na Instagramu. Ipak, prvo ime koje nosi i ono po kojem će ga zvati je suptilna poveznica s kraljem Georgeom V, čije je srednje ime bilo Ernest. Osim toga, ime George nije samo poveznica s obitelji Brooksbank, već i ocem pokojne kraljice Elizabete, ali i budućim kraljem Ujedinjenog Kraljevstva, malenim princem Georgeom.

Zanimljivo je nadodati da je ime George i iznimno popularan odabir u Engleskoj i Walesu pa je prema službenom popisu iz 2021. godine to ime treće po popularnosti. U 2021. godini čak 4 141 dječak dobio je to ime vrijedne povijesti.

Ernestov stariji brat nosi ime August Philip Hawke Brooksbank, a njegova su srednja imena u čast pokojnog princa Philipa i dvojice njegovih predaka, velečasnog Edwarda Hawkea Brooksbanka i princa Alberta, čija su imena uključivala Augustus.

  • +2
Princeza Eugenie Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL