SLUŽBENO RAZDVAJANJE

Princ William i Kate Middleton više nisu u zakladi s princom Harryjem i Meghan Markle

21.06.2019 u 13:23

Bionic
Reading

Kako je i najavljeno početkom godine, vojvode od Sussexa osnovali su zaseban ured i udrugu u sklopu koje će obavljati kraljevske dužnosti. Do sada su to radili zajedno s Harryjevim starijim bratom princom Williamom i njegovom suprugom Kate Middleton

Došao je i taj dan, prinčevi William i Harry i službeno su se razdvojili unutar kraljevskih zaduženja. Godinama su radili skupa u zajedničkoj zakladi pod imenom Royal Foundation u koju je s vremenom ušla i Williamova supruga Kate Middleton, no 34-godišnji Harry odlučio je da je vrijeme za rastanak. Zakladu su braća osnovala 2009. godine.

Od sada, pa nadalje princ Harry i njegova supruga Meghan Markle radit će u sklopu nove zaklade čije ime još nije objavljeno javnosti. Da više neće djelovati unutar zajedničke zaklade, najavljeno je još početkom godine, a sve je odobrila kraljica Elizabeta II.

  • +21
Kraljevska obitelj na misi povodom Dana Commonwealtha - modni dvoboj Kate Middleton i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kraljica je dala zeleno svjetlo vidjevši da svaki od kraljevskih parova treba prostora za svoje ideje, radi i djelovanje, a osim toga vojvode od Sussexa i Cambridgea kosili su se u nekim idejama pa je u javnost došla vijest da su u velikoj svađi. Kako bi se izbjegli daljnji nemiri i neslaganja, najbolje je bilo svakom od prinčeva dati vlastiti ured.

Tako će William i Kate nastaviti djelovati unutar Royal Foundation sa sjedištem u Kensingtonskoj palači, dok će Harry i Meghan dobiti novi ured u Buckinghamskoj palači.

  • +3
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Međutim, kraljevska braća i njihove supruge zajedno će nastaviti djelovati u sklopu programa o mentalnom zdravlju oko kojeg su ujedinjeni.

Do znakovitih je promjena došlo i pri potpisivanju na službenim dokumentima, fotografijama i objavama za javnost. Pa smo primjerice na društvenim mrežama nedavno ispod čestitke princu Louisu mogli vidjeti potpis – ured njihova kraljevska visočanstva vojvode i vojvotkinje od Cambridgea. Prije razdvajanja taj je potpis sadržavao i titulu vojvoda od Sussexa.

'Sve promjene odobrili su kraljica i princ od Walesa', rekli su iz palače, a sada preostaje vidjeti na koje će se aspekte humanitarnog rada fokusirati mladi bračni par Meghan i Harry. Za pretpostaviti je da će još nekoliko mjeseci većinu dužnosti obnašati sam princ Harry jer je njegova supruga Meghan do daljnjeg na porodiljnom dopustu.

  • +2
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia