PONOSNI OTAC

Princ Harry i Meghan Markle objavili novu fotografiju malenog Archieja

16.06.2019 u 17:17

Bionic
Reading

Povodom Dana očeva princ Harry na službenom je Instagram profilu objavio fotografiju malenog Archieja. Na njoj ponosni otac u rukama drži malenog nasljednika, koji sad ima pet tjedana

Princ Harry ove godine po prvi put u ulozi oca slavi Dan očeva, a baš kao što su prošloga mjeseca obilježili Majčin dan prigodnom fotografijom malenog nasljednika i na današnji dan su preslatkom fotografijom i objavom razveselili obožavatelje.

Na zajedničkom Instagram profilu, Meghan Markle i princ Harry objavili su fotografiju na kojoj on u zagrljaju drži malenog sinčića, koji ručicom drži očeve prste.

'Sretan Dan očeva! I sretan prvi Dan očeva vojvodi od Sussexa', stoji u objavi pored fotografije.

Objavljeno je i da će se maleni Archie Harrison Mountbatten-Windsor krstiti za mjesec dana i to na istom mjestu gdje su se njegovi roditelji vjenčali, u kapelici St. George u Windsoru. Archie će vjerojatno, kao što nalaže tradicija, nositi repliku haljinice za krštenje kakvu je nosio njegov otac, koji se na istom mjestu krstio 1984.

Čipkasta haljinica za krštenje prvi put je nošena 1841, a otad su je nosile 62 kraljevske bebe uključujući Harryja i njegovog starijeg brata Williama. No kraljica Elizabeta proglasila ju je previše krhkom da bi se mogla koristiti dalje, pa je napravljena replika u kojoj se otad krste bebe iz kraljevske obitelji, a zadnji ju je nosio princ Louis.

Krštenje je zakazano za srpanj kad će Archie napuniti dva mjeseca, a obred će voditi svećenik  David Conner i nadbiskup Canterburyja Justin Welby, koji je dva mjeseca prije vjenčanja krstio Meghan Markle i dao joj svetu potvrdu kako bi mogla preći u Anglikansku crkvu.

  • +5
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Pixsell / Autor: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

Običaj je da kraljevskom krštenju prisustvuju samo uža obitelj i bliski prijatelji te kumovi. Na obredu krštenja bit će baka Doria Raglandprinc Charles i vojvotkinja Camilla, Princ William i Kate Middleton s dječicom, no kraljica Elizabeta zbog unaprijed zakazanih obaveza neće biti prisutna, što i nije neobično jer je prošle godine propustila i krštenje princa Louisa.

Za sada nije poznato tko će biti kumovi malenoga Archieja, a kao najizgledniji kandidati spominju se dugogodišnji prijatelj princa Harryja Mark Dyer i najbolja prijateljica Meghan Markle, kanadska stilistica Jessica Mulroney.