POVRATAK U UČIONICU

Prije Jill Biden ovo nije učinila nijedna prva dama u povijesti SAD-a

07.09.2021 u 18:27

Bionic
Reading

S prihvaćanjem funkcije prve dame Amerike, 70- godišnja Jill Biden nije se oprostila s bivšom, štoviše, postala je prvom damom u povijesti s punim radnim vremenom izvan Bijele kuće

Nakon što je nekoliko mjeseci online putem podučavala engleski jezik polaznike North Virginia Comminity Collegean, na kojem radi od 2009. godine, Jill Biden sada nastavlja osobno podučavati iz učionice.

Za časošis Good Housekeeping Jill je nedavno izjavila kako postoje neke stvari koje se jednostavno ne mogu zamijeniti priznavpi kako se jedva čeka vratiti u učionicu.

Potez Jill Biden dojmio je i Tammy Vigil, profesoricu komunikacija na sveučilištu u Bostonu i autoricu knjiga o prvim damama Michelle Obami i Melaniji Trump. Potez Jill Biden okarakterizirala je kao veliku stvar s obzirom na to da je svojom odlukom o nastavku svog profesorskog rada uspjela ući u povijest.

  • +9
Kate Middleton i Jill Biden Izvor: Profimedia / Autor: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP / Profimedia

Do sada nijedna prva dama SAD-a prije Jill Biden nije radila izvan Bijele kuće. Pojedine, poput Eleanor Roosevelt, postale su posebne ambasadorice svojih muževa.

Prve dame iz novije povijesti, poput Laure Bush, a koja je bila učiteljica u osnovnoj školi i knjižničarka, prestale su s radnim odnosom nakon što su im partneri počeli obnašati funkciju američkog predsjednika. Hillary Clinton i Michelle Obama također su bile zaposlene majke koje su gradile karijeru unutar Bijele kuće.