plemenita gesta

Priča za naježiti se: Gibonni napisao pjesmu konobarici

17.02.2024 u 19:10

Bionic
Reading

Mnogo je pjesama Zlatan Stipišić napisao za druge izvođače, a svojim je stvaralaštvom zadužio glazbenu scenu Hrvatske i država u regiji. No mnogima će dirnuti srca priča o tome kako je napisao pjesmu za djelatnicu splitskog kafića

Zlatan Stipišić Gibonni zalazio je u kvartovski kafić u kojem se sprijateljio se s Lukom, vlasnikom kafića, i s još nekolicinom gostiju, donosi Slobodna Dalmacija. Navode da su se svakodnevno razgovarajući dotaknuli teme koju je pokrenuo Luka, požalivši se da je konobarica Emma najavila da uskoro prestaje s radom, što mu je teško palo budući da danas nije lako naći dobrog, radišnog konobara.

Jedan od najuspješnijih domaćih glazbenika koji je usprskos enormnom uspjehu i dan danas uspio ostati samozatajan, primio se pisanja stihova.

'Emma je zaista srce i duša ovoga kafića. Radi tu kod mene tri godine i ja bi, a virujen i svaki drugi vlasnik kafića, bija sritan da mi Emma ostane radit cili život. I tako smo mi, ta naša ekipa, nas šest, promislili da bi mogli za Emmu napisat pismu, ne bi li je privolili da ostane radit ovde. Čim je Gibo napisa tekst, mi smo svih šest u studiju snimili pismu, bili smo svojevrsni 'Emma‘s Band Aid', ispričao je Luka za Slobodnu Dalmaciju.

povodom 35 godina karijere

Gibonni u prepunoj Areni Zagreb održao još jedan nezaboravan koncert, u publici brojni poznati

Pogledaj galeriju

Pjesmu su joj pustili na Valentinovo! Njih šest je došlo na terasu kafića i pozvalo Emmu kako bi naručili piće. Kad je izišla van, na mali Bluetooth zvučnik su pustili snimku pjesme. Bila je šokirana, a onda je zaplakala. Ponavljala je da ne zna 'kako će sad otići', no pjesma je nije odobrovoljila da ostane budući joj je u nedjelju bio zadnji radni dan u kafiću.

Zlatan Stipišić Gibonni Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL