putovanja u inozemstvo

Preslatki princ Louis u zaostatku je za bratom i sestrom, a za sve je kriva pandemija

27.07.2023 u 10:05

Bionic
Reading

Kate Middleton i princ William na prvo inozemno putovanje vodili su princa Georgea u dobi od 9 mjeseci, a princezu Charlotte sa 16 mjeseci. No, u dobi od 5 godina, maleni Louis još nije dobio priliku za svoju prvu prekomorsku pustolovinu

Princ Louis, mnogima omiljeni član kraljevske obitelji, u dobi od pet godina još se nije pridružio roditeljima na jednoj od turneja u inozemstvu, za razliku od brata Georgea i sestre Charlotte koji su to učinili još kao bebe.

Zanimanja princeza i kraljica Izvor: Ostale fotografije / Autor: PROFIMEDIA; MONTAŽA NEVEN BUČEVIĆ

Kate Middleton i princ William svojeg su najmlađeg sina nedavno izostavili iz odlaska na finale Wimbledona, ostavivši ga s dadiljom uz njegovo izraženo negodovanje, a nije prisustvovao niti pogrebu kraljice Elizabete II., svoje prabake.

Mnogi su vjerovali kako je razlog u povremenim izostavljanjima malenog princa njegova nestašnost i kreveljenja za koja kraljevska obitelj ima ponešto manje razumijevanje od simpatizera u javnosti.

OVO ĆE BITI ZABAVNO

Princ Louis ni ovoga puta nije 'zakazao' pa je već u kočiji počeo s glupiranjima

Pogledaj galeriju

Ipak, razlog je znatno jednostavniji. Naime, Louis još uvijek nije bio u inozemstvu - jer za to nije imao prilike.

Za sve je kriva pandemija koja je započela u doba kada je navršio dvije godine, a kada su Kate i William prvi puta otišli na službeno putovanje na Karibe 2022. godine, svo troje djece ostalo je kod kuće zbog obaveze odlaska u vrtić, odnosno školu.

Naspram Louisa, koji će se morati još malo strpjeti kako bi otišao na prvo uzbudljivo putovanje, desetogodišnji George na prvoj je turneji bio već s devet mjeseci kada je s roditeljima posjetio Australiju i Novi Zeland.

  • +9
Princ George i princeza Charlotte na Wimbledonu Izvor: Profimedia / Autor: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Taj posjet nosio je posebnu simboliku jer je princeza Diana s Charlesom ondje otputovala 1983. godine te je povela 9-mjesečnog Williama kao prvu kraljevsku bebu koja je putovala u inozemstvo. Diana je tada inzistirala na ovom potezu, odbijajući ostaviti tako malu bebu odvojenu od majke tijekom duga tri tjedna.

S druge strane, princeza Charlotte je putovala u nešto starijoj dobi od 16 mjeseci kada je s roditeljima i bratom posjetila Kanadu, iskoristivši priliku za odlazak u inozemstvo prije nego što krenu vrtićke obaveze koje, kao što je saznao maleni Louis, znatno otežavaju odlaske na putovanja.

POZORNO JE PRATILA

Dan koji će ući u povijest: Princeza Charlotte prvi puta na Wimbledonu

Pogledaj galeriju