U 45. GODINI

Preminuo glumac Dustin Diamond, zvijezda serije 'Zvono kao spas'

01.02.2021 u 22:22

Bionic
Reading

Nakon kratke borbe s karcinomom, u ponedjeljak je preminuo američki glumac Dustin Diamond, najpoznatiji po ulozi Samuela 'Screecha' Powersa u seriji 'Zvono kao spas'

Diamond je prošloga mjeseca navršio 44. godine, a u siječnju mu je dijagnosticirana i zloćudna bolest.

'U kratkom se vremenu uspio proširiti po čitavom njegovom sustavu, a jedina milost koju je pokazao je oštra i brza izvedba. Dustin nije patio, nije morao ležati uronjen u bol, na čemu smo zahvalni', navodi se u izjavi Diamondovog tima objavljenoj na Facebooku.

Njegovo stanje drastično se pogoršalo tijekom vikenda pa su mu izvađene cijevi za disanje i prebačen je u odjel za bolesnike u terminalnoj fazi bolesti. U trenutku smrti uz njega su bili otac i djevojka.

Diamond se proslavio ulogom Samuela 'Screecha' Powersa u omiljenoj NBC seriji 'Zvono kao spas', koja se emitirala krajem 80-ih i početkom 90-ih, a čije se nove epizode trebaju pojaviti ove godine.

  • +4
Dustin Diamond Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Hospitaliziran je sredinom siječnja zbog raširene boli, a navodno je strahovao da bi se moglo raditi o raku zbog obiteljske povijesti i majčine smrti od raka dojke.

Samo nekoliko dana kasnije njegov je tim putem društvenih mreža potvrdio da se radi o karcinomu. Odmah je započeo kemoterapiju karcinoma malih stanica u 4. stadiju, a rak je metastazirao na pluća.

Nakon Diamondove smrti, glumačka ekipa nazvala ga je likom za sebe, nepredvidljivim prgavcem koji je uvijek šokirao, ali s kim nikad nije bilo dosadno.

'Zahvalni smo što nam je dovoljno vjerovao da podijeli svoje istinsko, autentično ja s našim timom. Voljeli bismo da ste ga imali prilike upoznati na način kakovog smo ga mi poznavali', navodi se u izjavi tima.

Nakon dobivene dijagnoze, Diamondove biše kolega iz serije 'Zvono kao spas' poslali su mu poruke podrške, iako je s nekima bio u zategnutim odnosima nakon što je 2009. objavio oštru knjigu u kojoj detaljno opisuje svoje vrijeme provedeno u seriji.

Nije prošao nezapažen njegov izostanak na okupljanju ostatka ekipe u 'The Tonight Showu' 2015. godine, kao ni na nedavnom ponovnom pokretanju serije.

Diamondov prijatelj je izjavio za Sun da je glumac na samrti izrazio želju upoznati basistu svog omiljenog benda Tool i posjetiti Disney World.